Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,58 Ft
Euró
381,84 Ft
Font
445,18 Ft
Bitcoin
43,224 $

Mióta itt jártál:

Megérkezett a Keresztapa trilógia felújított változatának előzetese (videó)

Az új verzióban némi tartalmi módosítást is eszközöltek.

Fotó: Francis Ford Coppola amerikai rendezõ Az újrafelfedezett mozi címû bolognai rendezvényen 2019. június 28-án. MTI/EPA/ANSA/Giorgio Benvenuti
Style

Czinder Tímea

Szerkesztő
TÉMÁK

A Paramount Pictures bejelentette, hogy megjelenése 50. évfordulójának alkalmából visszatér a mozikba Francis Ford Coppola ikonikus filmje, a Keresztapa. Az új változat február 24-től lesz megtekinthető az AMC mozikban, a 4K Ultra HD és digitális változat pedig március 22-én érkezik.

A Paramount új előzetest is készített a felújított változathoz, ami 1000 órányi színkorrekciót és az eredeti mono sávok helyreállítását tartalmazza, emellett 4000 órát dolgoztak a foltok és szakadások javításán is – számolt be a Variety. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Az eredetileg 1972-ben bemutatott film mindhárom epizódját Coppola irányítása alatt restaurálták. A Mario Puzo regénye alapján készült Oscar-díjas filmadaptáció a Corleone család felemelkedését és bukását követi nyomon Marlon Brando és Al Pacino főszereplésével, akik kívülállókból kegyetlen maffiózókká válnak.

„Nagyon büszke vagyok a Keresztapára, ami bizonyosan meghatározta kreatív munkásságom első harmadát. Különösen az tölt el büszkeséggel, hogy az 50. évfordulós tisztelgés során Mario Puzo Michael Corleone halála című művével is kiegészült, ami Mario és az én elképzelésem szerint is lezárja az epikus trilógiát”

– nyilatkozta Coppola.

A Keresztapa felújított változata korlátozott ideig lesz megtekinthető az AMC hálózathoz tartozó Dolby Cinema mozikban.