Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,06 Ft
Euró
392,88 Ft
Font
456,93 Ft
Bitcoin
66,472 $

Nyárból télbe, hó esett a Kékestetőn

Hétfőn még 30°C feletti volt a levegő hőmérséklete, majd nem sokkal később hó esett a Kékestetőn, havas eső kíséretében.

Fotó: A drónnal készült képen havas fák Kékestetőn a szezon első hóesése után 2023. november 12-én. MTI/Komka Péter
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Ezek a napok egyértelműen a nyarat idézték, már március végén. Április első napján olyan meleg volt az időjárás, hogy a hőmérők 30°C feletti hőmérsékletet mutattak, most pedig megérkezett a hidegfront. Sőt, a HungaroMet Zrt. beszámolója szerint nemcsak havas eső, hanem hó is esett a Kékestetőn délelőtt.

Szűk két óra alatt 2°C-os hőmérséklet-csökkenést tapasztaltak a Kékestetőn, és átmenetileg tiszta hó esett. Teljesen más jelenleg az időjárás, mint tegnap, sok helyen erősen fúj a szél, esik az eső, ami csak órákkal később fog jobbra fordulni.

Szentkirályi Alexandra szerint a BKK-BKV csoport munkatársainak is járna országbérlet

Noha arról nem tett említést, hogy programja része lenne a téma, azt mondja, "nem helyes, hogy Budapest főpolgármestere nemtörődömség miatt elfeledkezne 15 ezer emberről".

Szijjártó Péter újabb kínai autógyártóval tárgyalt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kínai Great Wall Motors autógyártó vállalatnál járt, ahol a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok és a jövőbeli beruházások voltak a fő témák.

Kis híján összeütközött egy orosz és egy amerikai műhold

Az amerikai NASA TIMED és az orosz Cosmos 2221, rendkívül közel, kevesebb mint 10 méterre, haladt el egymás mellett.