Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
67,264 $

Pillanatok alatt eltűnt a nyári idő, már a viharos szél dominál

Egészen más arcát mutatja jelenleg az időjárás, amit szó szerint érezni fogunk, noha pár órája még a nyár dominált odakint.

Fotó: Usplash/Geetanjal Khanna
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Várható volt, hogy újabb rekordok dőlnek meg a hirtelen érkezett meleg időjárással. Nem panaszkodhattunk az elmúlt napokban, és már 30°C fölé is ment a levegő hőmérséklete, ami igencsak beszédes. Pár órával később azonban „lefújták a bulit”, mert az éjszaka folyamán egy markáns hidegfront érkezett meg fölénk.

A HungaroMet Nonprofit Zrt. azt írja, a hidegfront felhő- és csapadékzónája a keddi nap folyamán a keleti, északkeleti tájakra korlátozódik, ugyanakkor délután valószínűleg ezt a térséget is elhagyja. Jó hír, hogy délnyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, majd kisüt a Nap. Ezzel együtt a gomolyfelhők képződése is várható, miközben zivatarok jöhetnek létre. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

Nagy területen lesz érzékelhető az erős, viharos nyugatias irányú szél, ami csak a késő délutáni, esti órákban fog veszíteni az erejéből. A hőmérséklet csúcsértéke ma már közel lesz az átlagoshoz: jobbára 14 és 19 fok között alakul (északkeleten lehet ennél egy-két foggal hűvösebb).