Kásler Miklós részletes táblázatot tett közzé a harmadik dózis védőoltásra vonatkozóan

Az összes Magyarországon elérhetõ vakcina – balról jobbra: AstraZeneca, Moderna, Szputnyik V elsõ és második adagja, Janssen, Sinopharm és Pfizer-BioNTech - felhasznált ampullái Soós Zoltán nyíregyházi háziorvos rendelõjében 2021. május 20-án. MTI/Balázs Attila
not image

Kornis Vivien

2021. november 25. - 20:39

Az NNK és az EMMI által kidolgozott eljárásrend arra vonatkozik, hogy mely vakcina után mely oltóanyagot érdemes felvenni emlékeztető dózisként.

Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere a Facebook-oldalán tette közzé a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által közösen kidolgozott táblázatot, melyben a harmadik dózis védőoltás fajtájára tesznek javaslatot – vette észre a hvg.hu

“Akik első és második oltásnak az AstraZeneca vagy a Janssen oltóanyagát kapták, azoknak mRNS vakcinát, illetve Sinopharmot, míg a Pfizer vagy Moderna vakcinával oltottaknak vektorvakcinát és a Sinopharmot tanácsoljuk emlékeztető oltásnak.

A Sinopharmmal oltottak esetében mind a vektorvakcinák, mind az mRNS alapú vakcinák alkalmazhatók. Azok, akik első és második oltásnak Szputnyikot kaptak, azoknak mRNS vakcinát illetve a Sinopharmot ajánljuk” – közölte a miniszter csütörtök esti posztjában.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK