Dollár
421,91 Ft
Euró
408,07 Ft
Font
457,99 Ft
Bitcoin
19,195 $

Karácsony: sokkal kényelmesebb és könnyebb lesz a jövőben Zuglóban is kerékpárral közlekedni

Fotó: MTI/Soós Lajos
not image

Takács Petra

2022. augusztus 19. - 19:11

A főpolgármester a kerékpárosoknak szóló fejlesztéseket méltatta. 

Karácsony Gergely a közösségi oldalán számolt be arról, hogy milyen fejlesztések történtek a közelmúltban Zuglóban, amelyeknek köszönhetően sokkal kényelmesebb és könnyebb lesz a jövőben Zuglóban is kerékpárral közlekedni. 

Soron kívül Fürjes Balázs: a futball hazatér, Magyarország újra csúcsra érhet (videó) 

„A zuglói önkormányzat a Vezér utca mentén már tavaly felújította és szakaszosan kerékpárutakkal kötötte össze a szervizutat, a júliusban kezdődött felújítási munkák eredményeként pedig a Fogarasi út és a Füredi utca között kerékpársáv jön létre. Így kényelmesebben lehet eljutni a Füredi utcai lakótelepről a Rákos-patakig, és onnan tovább egészen a Duna-partra” – írja.  

Hozzátette, hogy „májusban véget ért a Róna utca megújítása, ahol az Erzsébet királyné útja és a Szugló utca között új kerékpársávokat alakítottak ki. A Róna utcai kerékpársáv csatlakozik a Thököly úti biciklisávokhoz, ahonnan a Keleti pályaudvarhoz, valamint a Stefánia úti kerékpárútra kanyarodva a Városligeten át a Hősök terére, illetve az Andrássy útra lehet eljutni”.  

Júliusban pedig „elkezdődött a Mogyoródi út felújítása, amelynek során a meglévő kerékpárút megtartása mellett a kifelé vezető oldalon a Mexikói út–Róna utca közötti szakaszon kerékpársávot alakítanak ki, lehetővé téve így az irányhelyes kerékpáros közlekedést. A Róna utca és a Nagy Lajos király útja között pedig – ahol eddig nem volt önálló kerékpárút vagy kerékpársáv –, új kerékpársávot hoznak létre mindkét irányban”. 

„Ezek a fejlesztések sok olyan területet kapcsolnak össze, amelyeken köszönhetően a jövőben Zuglóban is többen ülhetnek kerékpárra, így gyorsan, olcsón és egészségesen juthatnak el akár a belvárosba is” – közölte.