Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Karácsony Gergely: légkondicionált, korszerű CAF-villamosok érkeznek Budapestre

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Gazdaság
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Budapest főpolgármestere számolt be arról, hogy sikeres volt a beszerzés, így 51 korszerű, alacsony padlós CAF villamos érkezik Budapestre.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán számolt be arról, hogy végre megszületett a kormánydöntés: a főváros 54 milliárdnyi európai uniós forrásból 51 új villamost vásárolhat.

Soron kívül Kemény fagyok után ismét 20 fok következik

Közlése szerint olyan alacsony padlós, légkondicionált, korszerű CAF-villamosok érkeznek, amiket már jól ismerhetnek a Budapesten közlekedők. Mint ismert, a villamosok beszerzéséről már 2019 májusában megállapodott a kormány és a főváros, a forrás biztosításáról szóló döntés az utolsó pillanatban született meg.

Karácsony Gergely bejegyzése szerint a BKK (Budapesti Közlekedési Központ) munkatársai eddig tudták életben tartani azt a rendkívül kedvező beszerzési lehetőséget, “amiről bűn lett volna lemondani”.

A főpolgármester bejegyzését azzal zárta:

“De jobb későn, mint soha: a jövőre megérkező villamosok nagy előrelépést jelentenek majd a budapesti közösségi közlekedésben. Köszönjük az Európai Unió támogatását és a kormány partnerségét! Végre van valami, aminek közösen örülhetünk. Jó lenne, ha ez nem a kivétel lenne, hanem a szabály.”