Clouds
21 Budapest
Dollár
344,72 Ft
Euró
369,25 Ft
Font
428,57 Ft
Bitcoin
25,787 $

Káosz a repülőtereken, több mint száz járatot töröl az Austrian Airlines

Fotó: Az Austrian Airlines (AUA) osztrák nemzeti légitársaság repülőgépei a koronavírus-járvány miatt a Bécs-Schwechati nemzetközi repülőtéren várakoznak 2020. május 7-én. MTI/EPA/Christian Bruna
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A bécsi repülőtér tájékoztatása szerint a törölt járatok között csatlakozások is vannak Düsseldorf, Hamburg, Berlin és Hannover felé.

A német Lufthansa osztrák leányvállalata, az Austrian Airlines nemrégiben közölte, miszerint több mint száz légi járatot törölnek kedden, mégpedig a nehéznek ígérkező bértárgyalások okán összehívott vállalati gyűlés miatt.

Soron kívül Eltűnt egy 17 éves bakonyoszlopi lány, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

A bécsi repülőtér tájékoztatása szerint a törölt járatok között csatlakozások is vannak Düsseldorf, Hamburg, Berlin és Hannover felé, illetve az is kiderült, hogy a pilóták és a légiutas-kísérők tanácskozása reggel 9-kor kezdődik.

Ám az illetékes Vida szakszervezet egyelőre nem osztotta meg, a gyűlés meddig tart majd, az viszont tény, hogy a pilóták és légiutas-kísérők már március elején többórás figyelmeztető sztrájkot tartottak – számolt be a Napi.hu.

Az Austrian Airlines vezetése pénteken átlagosan 12,3%-os bérnövelési ajánlatot tett közzé, a mostani gyűlésen pedig a szakszervezeti képviselők a bértárgyalások menetéről akarják majd tájékoztatni a pilótákat és légiutas-kísérőket.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Németország nagy részén 24 órás sztrájkba kezdtek a repülőterek, kikötők, vasutak, buszok és metróvonalak dolgozói, miután a Verdi és az EVG szakszervezetek felhívást tettek közzé.