Kannabiszból készült fogásokat szolgálnak fel egy thaiföldi étteremben
„Vigyorgó kenyér” és „vígan táncoló saláta” a menü abban a thaiföldi étteremben, ahol népszerűsíteni szeretnék az országban nemrég legalizált, továbbá is tabunak számító kannabiszkonyhát.
„Vigyorgó kenyér” és „vígan táncoló saláta” a menü abban a thaiföldi étteremben, ahol népszerűsíteni szeretnék az országban nemrég legalizált, továbbá is tabunak számító kannabiszkonyhát.
A Prachin Buriban található Chaophraya Abhaibhubejhr Kórház konyháján múlt hónapban szó szerint vicces menüt kínáltak a vendégeknek. A Reuters hírügynökség megkeresésére a klinika projektvezetője, Pakakrong Kwankao elmondta, a kannabisz levelei különféle ételekbe szórva kis mennyiségben segíthet a pácienseknek felépülni a betegségekből, egyúttal feljavíthatja az étvágyat és helyrerakhatja az alvási szokásokat is.
A kórház Thaiföld egyik úttörő marihuána-kutatójának számít, ugyanis már évek óta azt vizsgálják, milyen jótékony hatással rendelkezhet a növényben lévő THC hatóanyag. Rájöttek, hogy nemcsak a krónikus fáradtság kezelésében, hanem a fájdalomcsillapításban is előnyösebb lehet természetes eredetű marihuánát alkalmazni kémiai vegyszerekből előállított készítmények helyett.
A délkelet-ázsiai országok közül Thaiföldön legalizálták először a marihuánát orvosi használatra, azóta pedig sorra nyitnak ki az erre specializálódott klinikák. Az étterem kínálatában olyan fogások szerepelnek, mint például a „boldog húsleves”, a rántott kenyérszelet sertéskarajjal és kenderlevéllel a tetején, illetve a ropogós kenderlevelekből készült saláta, amit zöldségekkel és darált sertéshússal szolgálnak fel.
A kannabisz leveleinek íze a vendégek elmondása szerint megegyezik a mindennapokban használt zöldségekével, az utóhatásai azonban sokkal kellemesebbek, elfogyasztása szinte csillapíthatatlan édesség utáni vággyal, valamint azonnali boldoságérzettel járhat.