Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,38 Ft
Euró
390,79 Ft
Font
464,33 Ft
Bitcoin
65,928 $

Kánikula: ezekre kell odafigyelni, hogy megóvjuk túlhevült kedvencünket

A hideg vízzel és a vizes törülközővel is vigyázni kell.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Fontos dologra figyelmezteti a kutyatulajdonosokat a Szent Bernát Pestimrei Kisállat-ambulancia a hivatalos közösségi médiás oldalán – szúrta ki a Femina. Mint írják, nem szabad hideg vizet önteni a túlhevült kutyákra vagy vizes törülközőt tenni a hátukra, mert ezzel épp az ellenkező hatást érik el a tulajdonosok.

A hideg hatására az állatok erei összeszűkülnek, a magas hőmérséklet (42 fok felett) pedig a vérben lévő fehérjék megalvadását okozza, így a vér sűrű és viszkózus lesz. E két tényező együttes hatására a vér nem jut el a szívhez, és a szervek az oxigénhiány miatt sorra leállnak. Az eredmény egy nagyon lassú, de nagyon fájdalmas halál – emelik ki a Facebookon megjelent bejegyzésben. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

Ehelyett a szakemberek azt javasolják, hogy először adjunk a kutyának egy tálka langyos vizet, majd hűtsük le a talpát, a mellkasát és a hasát egy nedves, de nem csöpögő vizes törölközővel. Ezután tegyük az állatot árnyékba egy nedves törülközőre. Mindemellett ugyanilyen fontos az is, hogy a kánikula idején még rövid ideig se hagyjuk az autóban kedvencünket.

De természetesen az is lényeges, hogy a nagy melegben önmagunkról se feledkezzünk el. Egy dietetikus elmondta, hogyan óvhatjuk meg egészségünket a hőségben, mire kell odafigyelni. Ebben a cikkben pedig a hazai kutyabarát fürdőhelyek 2024-es listája érhető el, amely által elmondható, hogy idén országszerte már 22 kijelölt helyen várják a kutyájukkal strandolni vágyókat.

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.

Magyar Péter tagadja, hogy vezetőnek és politikusnak készült volna

Magyar Péter most azt állítja, vezetőnek és politikusnak sem készült, amiben sokan kételkednek, látván azt, hogyan építette fel magát.