Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,91 Ft
Euró
393,05 Ft
Font
457,08 Ft
Bitcoin
66,595 $

Arcátlan kamu taxist fogtak a rendőrök, 11-szeres alapdíjjal dolgozott

Többek között a férfi autójának rendszámát is elvették, aki kamu taxisként dolgozott, és horror pénzeket számolt fel.

Fotó: police.hu
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Hála a rendőrségnek, egy kamu taxissal kevesebb van az utakon, akik problémát jelentenek, és rossz reklámot csinálnak a tisztességes taxisoknak, valamint egész Budapestnek. Március 16-án a délutáni órákban ellenőriztek egy taxist az V. kerületben az Erzsébet téren. Legalábbis azt hitték róla, hogy taxis, ami csak részben volt igaz.

A sárga színű Mercedesen taxijelzés volt feltüntetve, hozzá a rendszámmal. Egy független szolgáltató felirat is helyet kapott az autón, míg a hivatalos árakhoz képest messze drágábban dolgozott a férfi. Az alapdíj egységesen 1100 forint, addig az kamu taxisnak volt olyan csomagja, ami 12 200 forintról indult.

Az idős férfi azt mondta a rendőrnek, nem végez személyszállító szolgáltatást, viszont a bizonyítékok mást mutattak, kezdve a viteldíj-kijelzővel, a pénztárgéppel és a POS terminállal. A férfi és az autó sem rendelkezett szükséges taxi engedéllyel, ráadásul a Mercedesnek a műszakija már több mint egy éve lejárt.

Fotó policehu

„A rendőrt nem győzte meg a sofőr védekezése, miszerint csak azért van taxijelzés, hogy használhassa a buszsávot. A lejárt műszaki miatt helyszíni bírságot kapott, a személyszállító szolgáltatással összefüggő szabályok megszegése miatt közigazgatási eljárás indult ellene, a lejárt műszaki érvényesség okán pedig a helyszínen elvették az autó rendszámát.” – írja a police.hu.

Így nullázta le az Arsenal a Chelsea-t a londoni derbin (videó)

A vártnál is simábban hozta az Arsenal a Chelsea elleni londoni derbin, szinte momentuma nem volt a vendégeknek.

Súlyos baleset történt az M1-esen, felborult egy autó

Felborult egy autó az M1-es autópályán, ami miatt a hatóságokat azonnal a helyszínre riasztották, és az érintett szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.

Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Több mint 43 ezer négyzetméterrel bővülhet a Samsung gödi akkumulátorgyára, a fejlesztést nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánították.