Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,70 Ft
Euró
395,98 Ft
Font
468,80 Ft
Bitcoin
61,266 $

A kamatdöntésre a forint is felkapta a fejét, erősödött a devizapiacon

Izmosodott a forint a friss kamatdöntés hírére: a monetáris tanács nem változtatott a 13 százalékos jegybanki alapkamaton, aminek a magyar valuta is örült.

...svg content...Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben a keddi jegybanki kamatdöntést követően a bankközi devizapiacon. Nem változtatott a 13,0 százalékos jegybanki alapkamaton a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa keddi ülésén. A lépés megfelelt a piaci várakozásoknak.

Az euró 378,52 forintos, a dollár 357,67 forintos, a svájci frank 381,71 forintos jegyzésen kezdte a napot. A jegybanki döntés előtt is nagyjából ezen a szinten járt a jegyzés, bár a délelőtt folyamán gyengébb tartományba húzódott el a forint. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

A kamatdöntést követően viszont a forint erősödésnek indult és a reggeli kezdéshez képest 0,7-0,9 százalékos nyereséget ért el.

Fél órával a kamatdöntés bejelentését követően az eurót 376,41 forinton, a dollárt 354,62 forinton, a svájci frankot pedig 378,39 forinton jegyezték. A jegyzés ezzel a tavaly májusi szintre tért vissza az euróval, idén februári szintre a dollárral és tavaly júniusi szintre a svájci frankkal szemben.

Kedd kora délutáni jegyzésén a forint 3,8 százalékkal áll erősebben a februári kezdésnél az euró, 1,5 százalékkal erősebben a dollár és 3,7 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben. Az év eleje óta 5,8 százalékkal erősödött a forint az euró, 5,0 százalékkal a dollár és 6,2 százalékkal a svájci frank ellenében.

(MTI)