Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,812 $

Tízezrek maradtak áram nélkül, a Kaliforniát és Nevadát sújtó hóviharok után (videó)

A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy csak az induljon útnak, akinek halaszthatatlan dolgai vannak.

Fotó: EPA/CAROLINE BREHMAN
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

Az elmúlt hétvégén súlyos hóvihar sújtotta Kalifornia és Nevada területeit, ami kiterjedt áramkimaradásokat és közlekedési fennakadásokat eredményezett. A jelentések szerint a vihar miatt kulcsfontosságú autópályákat és téli sportlétesítményeket zártak le, miközben a két államban több mint 57 000 lakosnak kellett nélkülöznie az áramot.

Leginkább a Sierra Nevada hegységet sújtotta a vihar, ahol a szélsebesség elérte az óránkénti 305 kilométeres sebességet, ami után a hatóságok lavinaveszély miatt is riasztást adtak ki. Az áramkimaradási térkép szerint Nevadában több mint 33 000, Kaliforniában pedig közel 24 000 ember van jelenleg áramszolgáltatás nélkül, emellett a 80-as autópálya egy 121 kilométeres szakaszát is le kellett zárni a veszélyes körülmények miatt, számolt be róla a BBC. Soron kívül Kizuhant az ötödik emeletről egy kisgyermek Csepelen

A meteorológusok a magasabban fekvő területeken akár egy méteres friss hótakaróra számítanak, és egyben figyelmeztetnek, hogy ez a felhalmozódás komoly veszélyeket jelenthet a Tahoe-tó környékén élők számára. A Yosemite Nemzeti Park is megérezte a vihar hatásait, ami miatt pénteken bezárták a területet, a hatóságok pedig arra utasították a már ott tartózkodó látogatókat, hogy délig hagyják el a parkot.

Az illetékes hatóságok utazási tanácsokkal is ellátták a lakosságot, és arra kérték őket, hogy kerüljék a felesleges utazásokat. A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a viharban rekedteknek hosszabb várakozási idővel kell számolniuk a mentési műveletekre. 

Folytatódik az árcsökkentés a Lidl-nél, újabb 60 termék árát vitték lejjebb tartósan

Az áruházlánc már több mint 600 termék árát csökkentette az árcsökkentési programja keretében, amihez április elejétől újabb 60 árucikk csatlakozott.