Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Kakaskodtak az M3-ason, métereken múlt a tragédia (videóval)

TÉMÁK:
#büntetőfék #M3
Fotó: Ügyészség
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Videó is készült az esetről, mindkét sofőrnek van vaj a füle mögött.

Volt itt minden, villogás, másik után loholás, majd büntetőfékezés – tény, hogy utóbbi volt a legveszélyesebb, és a legnagyobb butaság, egyik autóvezető sem teheti ki az ablakba a megfontolatlan döntéseket.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

„A vád szerint a sértett az M3-as autópályán utolért egy teherautót, amit meg akart előzni. A vádlott a megengedett sebességet túllépve haladt a belső sávban, amikor a sértett megkezdte előtte az előzést. A vádlott ekkor néhány méterre megközelítette a nála lassabban haladó sértettet és villogott rá. Az előzés befejezése után a másik sofőr visszatért a külső sávba, a vádlott pedig 160 km/órára felgyorsított és folytatta az útját.”

„A sértett gyorsítani kezdett, utolérte a vádlottat, és megközelítette úgy, hogy a követési távolság szabályait nem tartotta be. A vádlott ekkor azért, hogy a másik sofőrt megleckéztesse, hirtelen, 2 másodpercen keresztül fékezni kezdett. A büntetőfékezés során a vádlott sebessége a korábbi kb. 159,3 km/óráról 129,6 km/órára csökkent” – írja közösségi oldalán az Ügyészség.

„A sértett vészfékezéssel el tudta kerülni az ütközést, a vészfékezés végére a két jármű között csak kb. 2-2,5 méter távolság volt.”

„A járási ügyészség a közúti közlekedésben résztvevőkre különösen veszélyes, és az utóbbi időben elszaporodott cselekmény miatt – az egyébként büntetlen előéletű vádlottal szemben – felfüggesztett szabadságvesztés, közúti járművezetéstől eltiltás és pénzbüntetés kiszabását indítványozza. A nyomozó hatóság az eset során felmerült egyéb KRESZ szabályszegések miatt mind a vádlottal, mind a sértettel szemben szabálysértési feljelentést tett.”