Clouds
21 Budapest
Dollár
365,41 Ft
Euró
391,77 Ft
Font
439,87 Ft
Bitcoin
23,136 $

Kadirov: az egész NATO támogatja Ukrajnát, de még így se jutnak semmire

Fotó: Ukrán katonák orosz állásokat lőnek egy francia gyártmányú, löveggel felszerelt önjáró tüzérségi eszközzel a Donyeck megyei Avgyijivka térségében 2022. december 26-án. MTI/AP/Libkos
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elmondása szerint „ideje a sátánisták fészkére lecsapni Kijevben”, valamint lesújtani Zelenszkijre, „ennek a gonosz ideológiának a legfőbb védelmezőjére”.

Ramzan Kadirov csecsen vezető szerint néhányan talán aggódnak az Ukrajnának nyújtott külföldi támogatások miatt, ám erre semmi szükség, mert „ez csak egy pénzmosási játszma, s valójában a támogatások kb. 15 százaléka jut el a frontvonalra”.

Soron kívül A halottak száma 7000, a sérülteké 35000 fölé nőtt a hétfői földrengésben

„Ideje a sátánisták fészkére lecsapni Kijevben. Ideje lesújtanunk Zelenszkijre, ennek a gonosz ideológiának a legfőbb védelmezőjére”

– hangsúlyozta.

A csecsen vezető a NATO-n is gúnyolódott a Telegramon közzétett videóban, miközben arra utalt, hogy a katonai szövetség fegyverekkel és „külföldi zsoldosokkal” támogatja Ukrajnát, ám még így sem sikerül a javukra fordítani az erőviszonyokat.

„Gondoljanak bele: az EGÉSZ NATO-BLOKK bevetette erejét, de még így se jutnak semmire”

– mondta.

A Mandiner szerint Kadirov végül azzal zárta a mondandóját, hogy „az ukrán népesség haldoklik”, mindemellett „dühösnek kellene lenniük, mert azért halnak meg, hogy szivárványos parádékat tarthassanak gyermekeknek”.