Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,604 $

Július közepéig egymillió utast szállítottak a Bahart személyhajói és kompjai

Fotó: MTI/Bruzák Noémi
not image

Borbély Fanni

2022. július 25. - 01:47

Fantasztikus számokról jelentett a Bahart: július közepéig egymillió utas szállítottak, és a rekord is megdőlt.

A 176. hajózási szezonban július közepéig már 1 millió utast szállítottak a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) személyhajói és kompjai. A társaság a rekord utasszámot két héttel korábban érte el, mint a tavalyi évben. Az egymilliomodik utas online vásárolta meg jegyét, akit 50 000 Ft értékű BAHART Joker Kártyával, ajándékcsomaggal és a szeptemberi New Level Empire páros koncertjeggyel jutalmaztak.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

A kompszolgáltatás július 3-án érte el a félmilliós utasszámot, a hónap második felére pedig már a 695 ezer főt is meghaladta. A személyhajók is népszerűek, az utasok száma július 21-én átlépte a 305 ezer főt, ami 87 ezer utassal több, mint egy évvel korábban.

Az idei év eddigi legforgalmasabb napján, július 16-án a 4 komp több mint 16 ezer utast szállított a Balaton két partja között, a kerékpárok száma összesen pedig 22%-os emelkedést mutat az előző évhez képest.

A személyhajózás idei legforgalmasabb napján, július 12-én közel 13 ezren hajóztak. A legkedveltebb járatok továbbra is a Fonyód-Badacsony (80 ezer utas) és a Siófok-Balatonfüred-Tihany (88 ezer utas) útvonalak.

A BAHART séta- és esti programhajóit eddig összesen több mint 70 ezren választották, a siófoki, keszthelyi és balatonfüredi séta-és nosztalgiahajók mellett a bulihajók voltak a legnépszerűbbek.

A legkényelmesebb vásárlási módot kereső utasok a jegy.bahart.hu oldalon online is megvásárolhatják hajójegyeiket. A szolgáltatás bevezetése óta közel 15 ezer online jegyvásárló utas szállt fel a fedélzetre.

A társaság 18 kikötőben felújított hajókkal, bővített menetrenddel, új arculattal és széleskörűbb büféválasztékkal várja a hajózni és kirándulni vágyókat.

Augusztus 28-ig az első komp Szántódrévből 6:40-kor, az utolsó 23.20-kor indul. Tihanyrévből reggel az első 7.00 órakor indul, az utolsó pedig 23.40-kor hagyja el a kikötőt. Napközben a kompok a forgalom függvényében folyamatosan járnak a két part között.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.