Clouds
21 Budapest
Dollár
354,36 Ft
Euró
386,01 Ft
Font
432,72 Ft
Bitcoin
23,620 $

Jövőre bezár a világ legjobb éttermének tartott Noma

Fotó: Unsplash
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kiemelték, hogy az étterem 2025-ben „gigászi laboratóriummá alakul, úttörő konyhai kísérletek tesztkonyhájává változik, amely élelmiszeripari innovációkon és új ízek kifejlesztésén dolgozik”.

A hírek szerint jövőre végleg bezár a világ legjobb éttermének tartott, három Michelin-csillagos dán Noma, ugyanis más terveik vannak a jövőre vonatkozóan, s erről maga az étterem is beszámolt a hivatalos Instagram oldalán.

Soron kívül CIA: Kína elnöke 2027-re képessé tenné hadseregét Tajvan megtámadására

„Hogy továbbra is Noma maradhassunk, változnunk kell. A 2024-es tél az eddig ismert Noma utolsó szezonja”

– áll a közleményben.

Majd azzal folytatták, hogy az étterem 2025-ben „gigászi laboratóriummá alakul, úttörő konyhai kísérletek tesztkonyhájává változik, amely élelmiszeripari innovációkon és új ízek kifejlesztésén dolgozik” – számolt be az Infostart az MTI alapján.

A noma szót az északit jelentő dán nordisk és az ételt jelentő mad szavak összevonásával alkották és kis kezdőbetűvel írták, amikor 2003-ban Koppenhága központjában megnyílt az étterem. Később azonban, 2016-ban bezárt, és csak két évvel később nyitották meg a főváros központjától távolabb eső részen.

A világjárvány alatt, 2020-ban René Redzepi, a fermentálás művészének is nevezett tulajdonos és séf egy hónapra bor- és hamburgerbárrá alakította át az éttermet. Tavasszal pedig ideiglenesen, március 15. és május 20. között a japán Kiotóban nyílik meg két hónapra a Noma.