Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,804 $

Jogosulatlan adatgyűjtés miatt bírságolták az Apple-t

A hatóságok razziát indítottak a tech vállalatok ellen, melynek eredményeképpen több mint 180 céget büntettek.

...svg content...Fotó: Pexels / Illusztráció
Mobil

Kiss László

Szerkesztő

Bírságok tömkelegét szabták ki több mint 180 vállalatra az Dél-Koreában a helymeghatározási adatok védelmére és felhasználására vonatkozó törvények megsértése miatt.

A Korea Times információi szerint a megbírságolt 180 vállalat egyike az Apple volt. A portál által közzétett jelentés szerint az Apple-nek 210 millió won (körülbelül 60 millió forint) összegű bírságot kell fizetnie az állítólagos engedély nélküli adatgyűjtésért. Soron kívül Magyar Péter lerántotta a leplet a Tisza Párt másik alelnökéről

Nem az Apple azonban az egyetlen észak-amerikai technológiai óriásvállalat, amelyet megbírságoltak, a koreai hatságok ugyanis a Google-t sem kímélték az akcióban, ám esetükben csak 3 millió won (900 ezer forint) bírságot szabtak ki az említett törvény egyetlen pontjának megsértése miatt.

Az említett összegek gyakorlatilag aprópénznek számítanak az Apple és a Google számára, hírnév tekintetében azonban nagyon nem mindegy, milyen ügyekbe keveredik a vállalat, főleg most, amikor Elon Musk nyíltan kritizálni kezdte az Apple adatvédelmi protokollját a ChatGPT-vel való együttműködés kapcsán.

A The Korea Times írása szerint a hatóságok folyamatos megfigyelés alatt tartották az érintett cégeket, a bírságokat pedig a szabályszegés mértéke alapján állapították meg, azt ugyanakkor nem közölték, hogy az Apple pontosan milyen módon gyűjtötte be és tárolta a helyadatokat.

Jön a Magyar Nagydíj, rendkívül izgalmas futam várhat ránk a Hungaroringen

Azok, akik nem váltottak jegyet a Magyar Nagydíjra, bánhatják, mert hatalmas a hangulat és egy rendkívüli izgalmas futam várhat ránk.