Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,31 Ft
Euró
396,87 Ft
Font
471,17 Ft
Bitcoin
66,866 $

Egész Európában drágul a jogsiszerzés, a magyar példát követheti Németország

Nincs mindenki elragadtatva az ötlettől, miszerint szimulátorokkal helyettesítenék a gyakorlati órákat.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Jelentős reform előtt áll a németországi autósiskolai képzés, az ellenzéki Kereszténydemokrata Unió és a Bajor Keresztényszociális Unió javaslata szerint pedig meg kell fontolni a szimulátoros képzés bevezetését az oktatásba – számolt be róla az Auto Bild értesülése alapján a Blikk.

A Vezetéstechnikai Oktatók Szövetsége ugyanakkor fenntartásokkal fogadta az ötletet, véleményük alapján bár a szimulátorok hasznosak lehetnek a képzés kezdetén, azonban a gyakorlatban szerzett tapasztalatot nem helyettesítheti az alkalmazása. Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

A Bundestag zöldpári képviselője, a vezetői engedélyekért és a közúti biztonságért felelős Swantje Michaelsen úgy véli, hogy a szimulátoros oktatás a közúti biztonságot veszélyezteti. Véleménye szerint a valós közlekedési szituációkban szerzett tapasztalat nem megkerülhető.

Magyarországon 2022-ben engedélyezték a szimulátorok használatát a gyakorlati oktatás során, tavaly év végétől pedig már élesben is használják a rendszert azok az iskolák, ahol rendelkezésre áll a megfelelő technológiai háttér.

A Technológiai és Ipari Minisztérium szerint azonban a szimulátoros órák nem kötelező jellegűek, csupán választható elemét képezik az oktatásnak, a gyakorlati óráknak pedig csupán egy részét lehet vele kiváltani. A bevezetés oka azonban hasonló lehetett, mint Németországban: egyre kevesebb az oktató, a képzési költségek épp emiatt jelentősen megemelkedtek.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.