Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,18 Ft
Euró
386,57 Ft
Font
454,40 Ft
Bitcoin
69,434 $

Jogerősen elítélték a férfit, aki a veronai buszbaleset áldozatainak rokonait zaklatta

A Fővárosi Törvényszék szerdán másodfokon helybenhagyta annak a férfinak a büntetését, akit az elsőfokú bíróság többrendbeli zaklatás vétsége miatt 1 év 6 hónap – 3 év próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélt.

...svg content...Fotó: MTI/Czegledi Zsolt
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Jogerős ítélet született annak a férfinak az ügyében, aki – miután a sajtóból tudomást szerzett a veronai buszbalesetről – elhatározta, hogy az általa megvetett gimnáziumba járó gyerekek hozzátartozóit egy közösségi oldalon létrehozott álprofilokon keresztül rendszeresen, súlyosan és kegyeletsértő módon rasszista üzenetekkel háborgatni és fenyegetni fogja. A Pesti Központi Kerületi Bíróság a férfit emiatt első fokon 1 év 6 hónap – 3 év próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte, amely döntéssel szemben a vádlott és védője jelentett be fellebbezést.

A másodfokú eljárásban a Fővárosi Törvényszék az elsőfokú bíróság ítéletének teljes körű felülvizsgálatakor arra a következtetésre jutott, hogy a kerületi bíróság a bizonyítást a büntetőeljárás szabályainak megfelelően folytatta le, valamennyi szükséges bizonyítékot beszerzett. Soron kívül Donáth Anna megint kiakadt Magyar Péterre, nem tudja, ki ő valójában

Egyúttal megállapította, hogy az elsőfokú bíróság a bizonyítékok értékelése körében logikai hibát nem vétett, érdemben megalapozott tényállást állapított meg, amely alapján a bűnösségre való következtetés okszerűen történt, és a bűncselekmény minősítése törvényes – írja az Index.

A büntetés kiszabása körében irányadó körülményeket az elsőfokú bíróság helyesen tárta fel és értékelte, ezért a másodfokú bíróság a kiszabott szabadságvesztésnél enyhébb büntetésre nem látott lehetőséget, a büntetés tettarányos és méltányos volt – áll a Fővárosi Törvényszék közleményében. Mint ismert, 2017. január 20-án Verona és Velence között, az A4-es autópályán a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóit, tanárait és hozzátartozókat szállító busz az éjszakai órákban oszlopnak csapódott, amelyet követően kigyulladt.

A buszon 56-an utaztak, az ütközés és a felcsapó lángok miatt összesen 18-an vesztették életüket, 26-an pedig megsérültek. Február közepén arról érkezett hír, hogy a baleset helyszínét már elbontották, közben pedig a buszsofőrt is elítélték, akit emellett kártérítés fizetésére kötelezték, ám már semmilyen vagyontárgy nincs a nevén. Ugyanakkor tény, hogy az ügyben azóta húzódik a bírósági eljárás, egészen pontosan az áldozatok hozzátartozóinak kártérítéséről, és vélhetően nem is várható ítélet 2024-ben.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.