Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Jennifer Lawrence most tisztázta ellentmondásos kijelentését a női akcióhősökről

Fotó: MTI/EPA/Nina Prommer
Kult
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Jennifer Lawrence megjegyzései igen nagy port kavartak, most azonban kicsit finomított korábbi kijelentésein.

A színésznő A kiút című filmjének promóciós kampányában tisztázta korábbi ellentmondásos kijelentéseit a női akcióhősök kapcsán, ugyanis jóformán azt találta mondani, hogy ő volt az első nő a filmtörténelemben, aki főszerepet kapott egy akciófilmben, utalva Az éhezők viadala című filmre.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

Lawrence tavaly a Variety Actors on Actors sorozatának egyik részében beszélgetett Viola Davis színésznővel, melynek során úgy fogalmazott:

“Emlékszem, amikor Az éhezők viadala forgatásán dolgoztam, és azt mondták nekünk, hogy még soha senki nem tett nőt egy akciófilm főszerepébe, mert nem működne. A lányok és a fiúk egyaránt tudnak azonosulni egy férfi főszereplővel, de a fiúk nem tudnak azonosulni egy női főszereplővel.”

Kijelentése azonban azonnal visszatetszést váltott ki, a közösségi médiát pedig elárasztották a színésznőt gúnyoló bejegyzések. A Hollywood Reporternek nyilatkozva azonban Lawrence most kicsit pontosította korábbi kijelentését, mondván:

“Ez természetesen egyáltalán nem az, amit mondani akartam. Tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen nő, aki valaha is akcióhős volt. Amit hangsúlyozni akartam az az, hogy milyen jó érzés. És Viola esetében is erre gondoltam: hogy elszálljanak ezek a régi mítoszok…de ez az én baklövésem volt, és elég rosszul jött ki. Ideges voltam, amikor egy élő legendával beszéltem.”