Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
365,01 Ft
Euró
394,75 Ft
Font
467,10 Ft
Bitcoin
68,242 $

Már jelentkezhetnek a fiatalok az ingyenes európai vonatbérletekért

Két hétig lehet regisztrálni.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A MÁV közleményéből kiderül, miszerint azok a fiatalok, akik ebben a tanévben töltik be a 18-at és szeretnék bejárni Európát, április 16-án déltől pályázhatnak ingyenes vonatbérletre. Mint írják, két hétig lehet regisztrálni, majd a szerencsések között 35 ezer ingyenes, Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletet osztanak szét.

Aki megfelel a fenti feltételeknek, s érdekelné a lehetőség, az Európai Ifjúsági Portálon tud jelentkezni, ahol a regisztrációt követően részt kell vennie egy kvízjátékban. A szerencsés pályázók idén július 1. és 2025. szeptember 30. között használhatják fel az utazási igazolványukat, mellyel legfeljebb 30 napig lehetnek úton – részletezik. Soron kívül Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A MÁV megjegyzi: az Európai Unió fenntartható utazás előmozdítását célzó DiscoverEU nevű programja keretében az április 16. és 30. között a 2005. július 1. és 2006. június 30. között született, az unióban vagy az Erasmus+ programhoz társult nem uniós országok valamelyikében élő fiatalok pályázhatnak.

A hetedik éve rendkívüli népszerűségnek örvendő kezdeményezésnek köszönhetően eddig összesen már több százezer európai fiatal utazhatta be Európát Interrail vasúti bérlettel – teszik hozzá a közleményben.

Tavaly októberben egyébként megírtuk, hogy a 2023-as második pályázati körben több mint 36 ezer bérletet osztottak szét, ebből 797 darabot kaptak a magyar fiatalok. Ez pedig egy újabb nagy lehetőség a fiatalok számára, akik egyre könnyebben közlekedhetnek a vonatokon.

Medgyessy szerint Magyar Pétertől már nem lesz elég az, amit eddig csinált Orbán Viktor ellen

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök szerint Magyar Péternek a Fidesz személyében egy nagyon nehéz és erős párttal kell szembenéznie a 2026-os választáson, ami egészen más kihívás, mint a baloldal.

Fotókon Szoboszlaiék nyilvános edzése az Európa-bajnokságról

Napok választják el a magyar válogatottat, hogy pályára lépjenek az Európa-bajnokságon, ami izgalmasnak ígérkezik.

Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A Tisza Párt vezetője még mindig csak tanulja, milyen politikusnak lenni, és Medgyessy Péternek megvan a véleménye arról, amit az ATV-ben látott Magyar Pétertől.