Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,41 Ft
Euró
394,09 Ft
Font
460,21 Ft
Bitcoin
62,175 $

Már javában készül a Death Streanding 2, ez derült ki a rejtélyes trailerből

Az idei Game Awardson fedték fel a közelgő Death Stranding 2 első előzetesét, mely bár igen rejtélyesre sikeredett, érezhetően a Metal Gear Solid-sorozatból is merített inspirációt.

Fotó: YouTube képernyőfotó
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Idén is kiosztották a megérdemelt elismeréseket a Game Awardson, a játékosok pedig több trailert is láthattak a közelgő, és lenyűgözőnek ígérkező játékokról; többek között Hideo Kojima Death Strandingjének második részét is bejelentették, egy rejtélyes előzetes társaságában.

Első ránézésre elmondhatjuk, hogy a műfaj és a történetmesélés tekintetében továbbra is saját birodalmában van a játék, ám néhány elemet biztosan a Metal Gear Solidból kölcsönöztek. A rejtélyes trailerben látható, hogy a visszatér a beltéri lopakodás, amin már a Death Stranding Director’s Cut óta dolgoznak a fejlesztők. Soron kívül Eltiltást kapott a Ferencváros edzője, Sztankovics

Mi derült ki a trailerből?

Mivel az előzetes Fragile-ra összpontosít, gyanús, hogy a második rész átveszi a Metal Gear Solid azon elemét, hogy lecseréli a főhőst. Noha maga a trailer elég rövid volt, máris több olyan részlet került bemutatásra, melyek azonnal beindították a rajongók fantáziáját és elindultak a találgatások is.

A trailer azzal kezdődik, hogy Fragile megment egy csecsemőt egy óvodának tűnő helyről, melyről süt, hogy egyértelműen nem ott van a helye. Látható, hogy Fragile és a gyermek nagyon veszélyes helyzetbe kerülnek, Fragile a csecsemővel együtt szűk folyosókon menekül, majd az objektumból kiérve felszáll egy Trike-ra és elszáguld.

Azok, akik ismerik és kedvelik is Kojima munkásságát, bizonyára észrevették, hogy nem is egy utalást tettek az előzetesben a Metal Gear Solidra. Fragile látszólag egy lopakodó küldetésen van, ami eléggé hasonló ahhoz, ahogyan Snake navigál az MGS-játékokban.

Mindez azért is fontos, mert a Death Stranding egy olyan játék, melyben a játékosok többségében a szabadban teljesítenek küldetéseket (nem véletlenül csúfolják serpaszimulátornak). Ennek ellenére a trailer inkább azt sugallja, hogy a második részbe több beltéri lopakodós elem is bekerülhet, épp úgy, mint a a The Phantom Pain előtti Metal Gear Solid játékokban.