Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,667 $

Megépítettek egy nyolcbites processzort Minecraftban, ami képes játékokat futtatni

Egy elszánt Minecraft-rajongó olyan 8 bites processzort épített, amely képes saját 2D-s játékokat játszani, mégpedig teljes egészében a meglévő játékmotoron belül.

...svg content...YouTube
Konzol/Videójátékok

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Minecraft a világ egyik legnépszerűbb játéka, ami nem véletlen, hiszen a game-ben szinte bármit megépíthetünk, csakis a fantáziánk szabhat határt annak, hogy éppen milyen környezetet alakítunk ki magunk körül.

A játékosok az elmúlt évek során a lehető legkülönlegesebb eszközöket hozták létre a Minecrafton belül, az egyik népszerű youtuber, Sammyuri azonban mindent felülmúló szerkezetet alkotott meg. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony a Gyurcsány-osztály legszorgalmasabb kisdiákja”

Sammyuri két hónapot töltött el a játékban azzal, hogy kifejlessze azt a processzort, ami kizárólag a játékmotorban, vagyis az engine-ben működik, és képes futtatni azt a game-et, amelyet a Mario 64 mintájára Chungus 2-re nevezett el.

Egy ötperces videóban az alkotó elmagyarázza, hogy a Chungus 2 egy 8 bites processzort szimulál, amely 1 hertzes órajellel és 256 bájt RAM-mal rendelkezik. A CPU a Minecraft meglévő játékmotorját használja annak érdekében, hogy újraalkossa a valódi processzor felépítését.

A processzort alkotó Minecraft-blokkok mindegyike körülbelül egy méter hosszú, ami azt jelenti, hogy ha a Chungus 2 a való életben épülne meg, akkor egy felhőkarcoló vagy tengerjáró hajó méretű számítógépes processzorként működne.

Több mint 300 embert temetett maga alá a föld Pápua Új-Guineában

Újabb természeti katasztrófa történt, ezúttal Pápua Új-Guineában, aminek következtében több mint 300 embert temetett maga alá a föld.