Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,06 Ft
Euró
395,67 Ft
Font
468,23 Ft
Bitcoin
65,048 $

Japánok által tervezett robot állította fel a Rubik-kocka új kirakási világrekordját

A gépet a Mitsubishi mérnökei építették meg.

...svg content...Fotó: Unsplash
Technológia

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Új Rubik-kocka-kirakási világrekordot állított fel a japán Mitsubishi mérnökei által alkotott gép, amely mindössze 0,3 másodperc alatt oldotta meg a híres logikai játékot. Az új eredmény a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.

Az Index az Independent cikkére hivatkozva azt írja, a gép teljesítményéről egy videó is készült, amelyen látható, hogy villámsebességgel rakja ki a Rubik-kockát, s az ehhez köthető új Guinness-rekord 0,305 másodperc. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

A robot csaknem tízszer gyorsabban oldotta meg a logikai játékot, mint a leggyorsabb ember, aki tavaly júniusban állította fel a világcsúcsot. Ahogy arról már beszámoltunk, a 21 éves fiatal 3,13 másodperc alatt rakta ki a klasszikus Rubik-kockát az amerikai Kalifornia államban rendezett versenyen.

Max Park egyébként először 15 évesen lett a Rubik-kocka kirakásának világbajnoka, az azóta eltelt években pedig sorozatosan gyűjtötte a bajnoki címeket a más és más fajta Rubik-kockák leggyorsabb kirakásáért.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.