Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

Japán milliárdos vásárolta fel az összes jegyet a SpaceX holdutazására

Fotó: MTI/EPA/NASA/Joel Kowsky
Világűr
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Yusaku Maezawa japán milliárdos nem fukarkodott és az összes jegyet felvásárolta a SpaceX holdutazására, sőt, azt is elárulta, hogy kik azok a szerencsések, akik vele együtt részt vehetnek a páratlan eseményen.

A Reuters értesülései szerint Yusaku Maezawa japán milliárdos pénteken megosztotta, hogy több híresség is azon nyolc legénységi tag között van, akiket már 2023-ban el akar vinni egy rendhagyó útra, a Hold körül, a SpaceX egyik rakétáján.

Soron kívül Török-szíriai földrengés: 5261-re emelkedett a halálos áldozatok száma

A milliárdos szélesre nyitotta pénztárcáját és minden elérhető helyet megvásárolt a 2018 óta tervben lévő holdutazásra, mely a tavalyi 12 napos utazást követné, amikor a Szojuzzal ellátogattak a Nemzetközi Űrállomásra (ISS). A milliárdos a Twitteren tette közzé, hogy kik a szerencsések:

TOP, a Big Bang K-pop együttes egyik tagja;
DJ Steve Aoki;
valamint Dev Joshi indiai színész.

A divatmágnás és legénysége lenne az első csoport, akik részt vehetnek a SpaceX Hold körüli repülésén: a Starshippel tervezett küldetés a tervek szerint az indulástól a Földre való visszatérésig nyolc napos lesz, ebből pedig három napot a Hold körül keringve töltenének, mintegy 200 kilométerre megközelítve a bolygó felszínét.

Noha a repülést eredetileg 2023-ra tervezték, a Starship, illetve a rakéták folyamatban lévő tesztjei miatt várhatóan csak később fog megvalósulni a holdutazás. Érdekesség, hogy a milliárdos a Twitteren hirdette meg, hogy a világ minden tájáról összesen nyolc embert akar toborozni az űrutazásra, a felhívásra pedig mintegy egymillióan jelentkeztek.