Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,37 Ft
Euró
387,11 Ft
Font
455,19 Ft
Bitcoin
67,538 $

Újabb földrengés csapott le Japánra, többen megsérültek

Eddig legkevesebb nyolc sérültről tudni, akik megsérültek a földrengés következtében Japánban, de úgy tűnik, nem keletkeztek nagyobb károk.

...svg content...Fotó: Unsplash/Su San Lee
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Szerdán késő este, 23 óra 14 perckor következett be a rengés, melynek epicentruma Kjúsú és Sikoku szigetek között volt, amiről az Amerikai Földtani Intézet számolt be. Japánban éves szinten mintegy 1500 rengést regisztrálnak, így a helyiek már nagyon tudják, mit kell tenniük, ha földrengést érzékelnek.

Ezen rengések többsége enyhe, és általában még a nagyobb rengések is kevés kárt okoznak. A hivatalos tájékoztatás szerint a térségben működő Ikata erőműre nem volt hatással a legutóbbi rengés, az a megszokott módon működik jelenleg is, és nem észleltek rendeletességet a rendszerekben. Soron kívül Több mint 5,5 millió alkalommal töltöttek le pénzlopó appokat a Play Áruházból

Ezzel együtt riasztást sem adtak ki szökőár miatt, de a hatóságok vizsgálják, milyen károk keletkezhettek az érintet területen. Halálesetekről sem érkezett jelentés, viszont eddig legkevesebb nyolc sérülésről tudni. A sérültek csak kisebb sérüléseket szenvedtek, senki sincs súlyos állapotban.

Hamarosan részletesebb információkat fognak közölni a rengésekről, azok következményeiről. Az egyik városban a rengés földcsuszamlást idézett elő, ami elzárta az utat, míg egy másik területén ugyanez történt a lezuhanó sziklák miatt. Japán eddigi legnagyobb földrengését 2011 márciusában regisztrálták, ami 9-es erősségű volt, mely végül óriási pusztítást végzett, és cunamit idézett elő – írja a CNA.

Ez a bizonyos földrengés okozta a fukusimai atomerőmű három rekaktorának leolvadását, ami Japán háború utáni legsúlyosabb katasztrófájához vezetett, és Csernobil óta a legsúlyosabb nukleáris balesetét idézte elő. Idén januárban pedig egy 7,5-ös erősségű földrengés zúdult végig a Noto-félszigeten, mely az egész országot megrázta.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.