730 női fehérnemű ellopása miatt tartóztattak le egy japán férfit

Forrás: Beppu City Police Office
not image

Kolláth Benjámin

2021. szeptember 8. - 05:52

Lekapcsoltak egy férfit, aki mosodáról-mosodára járva lopott el több mint 700 melltartót és bugyit, ezzel megközelítve a hasonló bűntettek japán rekorderét.

Egy visszaeső fehérneműtolvajt tartóztattak le Japánban, miután 730 darab melltartót és bugyit lopott el mosodákból. Az 56 éves elkövetőn és hatalmas zsákmányán múlt héten az ország déli részén fekvő Beppu városában ütöttek rajta, írja a helyi Abema TV-re hivatkozva a New York Post.

A rendőrök azután fogtak gyanút, miután egy 21 éves egyetemi hallgató augusztus végén megleste, ahogy a férfi hat pár fehérneműjét lopja ki egy mosógéptől. Miután egy hét múlva követték őt a lakására, felfedezték a zsákmányt.

A tettes a hírek szerint beismerte a lopás tényét, a helyi rendőrség egy szóvivője pedig az Abema TV-nek úgy nyilatkozott: „Évek óta nem kellett elkoboznunk ennyi bugyit.” Ezzel valószínűleg egy két évvel ezelőtti esetre utalt, amelyben a közeli Oita városában egy 40 éves férfi lakásán 1100 pár lopott alsóneműt találtak.

Egyelőre nem tudni, hogy a most letartóztatott tolvaj hány mosodából lopott és mennyi idő alatt gyűjtötte össze a ruhákat, melyeket a rendőrség most bizonyítékként lefoglalt.