Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,964 $

Kína nem reagált egy izraeli tartályhajó kalóztámadás miatti vészjelzésére, az USA lépett közbe

Végül az Egyesült Államok és egy meg nem nevezett szövetséges lépett közbe és akadályozta meg a kalóztámadást.

Fotó: MTI/EPA/Francis R. Malasig
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Pentagon hivatalos közlése szerint a kínai haditengerészet Afrika partjainál tartózkodó hajói nem reagáltak egy izraeli tulajdonú tartályhajó vészjelzésére, melyet azért adott le vasárnap, mert szomáliai kalózok megtámadták.

A libériai zászló alatt közlekedő Central Park kereskedelmi hajó – melyet később a jelek szerint a jemeni húszi lázadók által kilőtt rakéták is célba vettek – az Ádeni-öbölben adott le SOS-jelzést. Az amerikai központi parancsnokság szerint végül az Egyesült Államok és egy meg nem nevezett szövetséges lépett közbe. Soron kívül Kizuhant az ötödik emeletről egy kisgyermek Csepelen

Az amerikai védelmi minisztérium sajtószóvivője, Pat Ryder dandártábornok hétfőn megerősítette, hogy a kínai Népi Felszabadító Hadsereg Haditengerészetének legalább három hajója volt jelen a helyszínen, ám egyik sem reagált az izraeli tulajdonú hajó vészjelzésére.

Ryder a történtek kapcsán egy érdekes feltételezést is megosztott:

„Feltehetően azok a hajók egy kalózkodás elleni misszió részeként vannak ott, de nem reagáltak.”

A Newsweek megkereste az ügyben a kínai védelmi minisztériumot, ám egyelőre nem reagált a megkeresésre, s hivatalos nyilatkozatot sem adtak ki az eset kapcsán.

Folytatódik az árcsökkentés a Lidl-nél, újabb 60 termék árát vitték lejjebb tartósan

Az áruházlánc már több mint 600 termék árát csökkentette az árcsökkentési programja keretében, amihez április elejétől újabb 60 árucikk csatlakozott.