Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,515 $

Izraeli katonák megfenyegettek egy német tévéstábot Ciszjordániában

Az ARD német közszolgálati televízió újságírócsoportját fenyegették meg az izraeli katonák.

Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ARD számolt be arról, hogy izraeli katonák megfenyegették Ciszjordániában a német közszolgálati televízió újságírócsoportját: a 24.hu által szemlézett jelentés szerint az újságíróka zsidó telepesek palesztinok ellen elkövetett erőszakos cselekményeiről készítettek riportot Ciszjordániában, Hebrontól délre, ám amikor épp távozóban voltak, izraeli katonák állították meg őket.

Jan-Christoph Kitzler, a csatorna tudósítója azt mondja, az izraeli katonák agresszívak voltak, s több alkalommal is járművük belseje felé fordították fegyvereiket, miközben arról faggatták őket, hogy zsidók-e. Elmondása szerint kollégáját árulónak nevezték és becsmérelték. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Csak egy óra múltán enyhült a feszültség, amikor is más katonák és rendőrök érkeztek a helyszínre. Az incidenst az ARD tel-avivi stúdióját működtető Bayerischer Rundfunk regionális közszolgálati médiatársaság a sajtószabadság elleni támadásnak minősítette.

Christian Limpert, az ARB tel-avivi irodavezetője az ügy kapcsán hangsúlyozta:

„Ez már a második ilyen incidens a héten. Stábunk tagjai világosan azonosították magukat akkreditált újságíróként, és messze voltak bármilyen katonai területtől. Az izraeli katonák viselkedését nem tudjuk elfogadni.”

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.