Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Ittasan, érvényes jogosítvány nélkül száguldozva okozott balesetet egy nógrádi férfi

Az ittas férfi motorral közlekedett, majd a balesetben életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Fotó: Unsplash/Stas Ostrikov
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

Várhatóan pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást kap az a 42 éves férfit, aki ittasan, jogosítvány nélkül vezetve motorját nagy sebességgel balesetet okozott, melyben életveszélyesen megsérült. A Nógrád Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a vádirat alapján a 42 éves férfi 2023 őszén, Salgótarjánban ittasan, érvényes jogosítvány nélkül vezette a segédmotoros kerékpárját.

A férfi közel 70 km/órás sebességgel száguldozott a motorral a városban, amikor nem vett észre egy parkolóba bekanyarodó gépkocsit: az autó mögül érkezve annak fékezés nélkül nekiütközött, majd lerepült a motorjáról és nekicsapódott egy másik ott parkoló autónak. Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

Noha a vétlen autó sofőrje és utasa sem sérült meg, a száguldozó motorost életveszélyes állapotban szállították kórházba. Később arra is fény derült, hogy a baleset során – a személyi sérülésen túlmenően – tetemes anyagi kár is keletkezett négy személygépkocsiban.

Az ügyészség a 42 éves férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, és vele szemben pénzbüntetés kiszabására, valamint közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.