18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,791 $

Istenkáromlással vádoltak meg egy turistát Pakisztánban, majd megölték

Pakisztán északnyugati részén a tömeg elhurcolt és megölt egy turistát egy rendőrőrsről, miután istenkáromlással vádolták meg.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Bilaual Arbab
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Reuters értesülései szerint a sokkoló eset során a rendőrök megpróbálták megvédeni a férfit a nagy csoporttól a Swat körzetben lévő Madyan városában. Úgy tudni, a tömeg azt követően gyűlt össze, hogy a férfit csütörtökön a Korán, az iszlám szent könyvének meggyalázásával vádolták.

Az istenkáromlás vádját követő lincselések Pakisztánban sajnos ma is gyakoriak, az istenkáromlást miatt pedig halálbüntetést szabnak ki. A mostani tragikus incidensben egy keresztény férfit támadtak meg, akit azzal vádoltak, hogy a Korán lapjait elégette. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

A rendőrség megerősítette, hogy a turistát meglincselték és felgyújtották. További 11 ember megsérült az incidensben. Malankand körzet regionális rendőrfőnöke, Mohammad Ali Gandapur azzal vádolta a helyi mecsetet, hogy az embereket arra bátorította, hogy gyülekezzenek, miután a rendőrség először kimentette a férfit.

A rendőrség közlése szerint több száz ember ellen indítottak eljárást, akik részt vettek az incidensben, néhányan közülük mindössze 13 évesek voltak. A helyi hatóságok azóta további biztonsági erőket vezényeltek a térségbe. Noha a helyi szállodák egészen eddig tele voltak, a turisták most minden erejükkel azon vannak, hogy lehagyják a várost.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.