Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,073 $

Brit képviselő: “Isten óvjon minket”, ha Boris Johnson visszatér

Fotó: MTI/EPA/Stuart Brock
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

David Davis volt kabinetminiszter azok táborába tartozik, akik egyáltalán nem látnák szívesen újra Boris Johnsont az Egyesült Királyság miniszterelnökeként.

David Davis volt kabinetminiszter, vezető parlamenti képviselő az Independentnek adott interjújában szögezte le, Boris Johnson visszatérése vereségre ítélné a konzervatívokat a következő parlamenti választásokon.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

Davis ezzel együtt arra figyelmeztette a torykat, hogy ne engedjenek a “Johnson-fanatikusok” csábításának és ne támogassák a volt miniszterelnök esetleges visszatérését.

Kijelentette, a párt 20 százaléka olyan képviselőkből áll, akik “megszállottjai annak, hogy rá szavaztak, és ezért neki a hatalomban kell maradnia, függetlenül attól, hogy milyen bűnt követett el”. Davis hangsúlyozta:

“Ez tényleg nem a közvélemény véleménye – sok mandátumunkba kerülne, ha Boris újra a hatalomba kerülne. Nem ez az elsődleges oka annak, hogy nem akarom őt visszakapni – azért nem akarom őt visszakapni, mert nem volt jó miniszterelnök.”

Davis arra is rámutatott, hogy Liz Truss katasztrofális hat hetes ciklusa előtt Johnson volt a közvélemény szemében a legrosszabb miniszterelnöke az országnak. A volt Brexit-ügyi miniszter ezzel együtt megvédte Rishi Sunakot is, s kijelentette, a toryknak a jelenlegi miniszterelnök alatt még mindig van esélyük megnyerni a 2024-es választásokat.