Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,31 Ft
Euró
396,87 Ft
Font
471,17 Ft
Bitcoin
66,866 $

Nem kizárt, hogy ismételten benzinárstop kerül bevezetésre

Noha korábban még arról volt szó, vajmi kevés esély van egy újabb benzinárstopra, most úgy néz ki, akár már a jövő héten dönthetnek az újbóli bevezetéséről.

...svg content...Fotó: Unsplash/sippakorn yamkasikorn
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter közlése szerint a jövő héten dönt a kormány az üzemanyagárak letöréséről, miután régiós viszonylatban brutálisan elszálltak az üzemanyagárak Magyarországon, szinte mindenhol jóval olcsóbban lehet tankolni.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pénteki sajtótájékoztatóján közölte, hogy az üzemanyagárakról készített statisztikát minden péntek reggel frissíti majd a KSH. Elmondása szerint jelenleg a benzinnél 3,2 százalékos, a gázolajnál pedig 5 százalékos az eltérés a régiós árakhoz képest.

Ez azt jelenti, hogy a benzin 20 forinttal, a gázolaj pedig legalább 30 forinttal drágább, mint a régiós átlag. A miniszter jelezte, a kormány a jövő héten összeül, vizsgálja a kérdést és megfontolja, be kell-e avatkozni az árakba. Elmondása szerint a cél, hogy a hazai üzemanyagárak a régiós középmezőnyben legyenek.

Nagy Márton közölte:

„A jövő héten ki fog derülni, hogy a kormány mit lép, szerdáig, csütörtökig kérem a türelmüket.. nincs kizárva a benzinárstop újbóli bevezetése.”

Mint ismert, Nagy Márton a múlt héten a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel egyeztetett a magyar üzemanyagárakról. Akkor közölte, korábban a felek megállapodtak, miszerint az üzemanyagáraknak a régiós középmezőnyben kell lenniük, de ez már hetek óta nem érvényesült.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.