Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Ismét sztrájkra készülnek a pedagógusok, kijelölték a dátumot

Budapest, 2022. március 19. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által szervezett demonstráció résztvevõi az Országház elõtti Kossuth Lajos téren 2022. március 19-én. A demonstrációt megelõzõen, március 16-án határozatlan idejû pedagógussztrájk kezdõdött. MTI/Bruzák Noémi
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A támogatókat az iskolák körüli élőláncra hívják.

Március 16-ától ismét sztrájkot hirdet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a közoktatásban és a szakképzésben is – közölte a PDSZ Országos Választmánya csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, hogy a közoktatásban március 16-ára és 17-ére hirdetnek munkabeszüntetést. A szülőktől azt kérik, hogy lehetőség szerint tartsák otthon gyermekeiket, támogatóikat pedig az intézmények köré szervezett élőláncra hívják.

A szakképzésben március 16-ától határozatlan idejű sztrájkot hirdetnek annak érdekében, hogy “végre a szakképzésben dolgozók követeléseit is sztrájkbizottságban tudják tárgyalni az illetékesekkel” – olvasható a közleményben.

Hozzátették, a PDSZ szerdán benyújtotta a bíróságnak a sztrájk alatti még elégséges szolgáltatásról szóló ajánlatát, amely a kétórás figyelmeztető sztrájkra vonatkozó jogerős végzés alapján készült, és nincs benne a sztrájk alatti tanítási kötelezettség.

MTI