Dollár
392,31 Ft
Euró
410,65 Ft
Font
475,99 Ft
Bitcoin
17,021 $

Ismét szélsőséges időjárás sújtja az Egyesült Államokat, ezúttal tornádókkal

Fotó: Nikolas Noonan/Unsplash
not image

Kornis Vivien

2021. május 6. - 01:26

Legalább egy ember életét vesztette hétfőn az Egyesült Államokban a hatalmas erővel lecsapó tornádók következtében – számos államban áramszüneteket okoztak a forgószerelek, és épületeket rongáltak meg.

A szélsőséges időjárásnak köszönhetően közel két tucat tornádó sújtott le eddig az Egyesült Államok délkeleti és középső területein, ahol nagyjából 50 millió amerikai otthona állt a forgószelek útjában. 

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

A CBS tudósítása szerint egy Georgia állambeli férfi életét vesztette, amikor egy kidőlő fa magával ragadta az elektromos vezetékeket, azok pedig az autójára zuhantak. 

Az előrejelzések szerint a katasztrofális hatású időjárásnak még nem inthetnek búcsút az amerikaiak, súlyos erejű viharok várhatóak éjszaka Texasban, majd ezek tovább vonulhatnak Louisiana, Mississippi és Atlanta területeire, mielőtt csillapodnának. 

A károk felbecsülése egyelőre lehetetlen feladat. Több helyen teljesen elzárták az utakat a földből kicsavart fák, egyes szomszédságok kocsival megközelíthetetlenné váltak. A házakban is hatalmas károk keletkeztek, van olyan épület, amelynek tetőszerkezetét olyannyira megtépázta a tornádó, hogy lakhatatlanná vált.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.