Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

Ismét megszüntette a nyomozást a rendőrség Babicsek Bernát halála ügyében

Az ismert színész két éve vesztette életét füstmérgezésben, ám a családja szerint még ma is élhetne, ha a megbízott biztonsági cég munkatársai szakszerűen és körültekintően végezték volna a munkájukat.

Fotó: MTI/Nyikos Péter
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Blikk számolt be róla, miszerint a rendőrség ismét megszüntette az eljárást Babicsek Bernát halálának ügyében. A két évvel ezelőtti tragédia után egyébként büntetőeljárást sem indítottak, csak a gyászoló szülők feljelentésére kezdtek el vizsgálódni, ám most felelős nélkül ezt is megszüntették.

A 41 éves férfi egy szilveszteri fellépés után a földszinten lévő elektromos tűzhelyen hagymakarikákat sütött olajban, de közben elaludt. Az olaj elkezdett kifröcsögni, ezzel füstöt és áramkimaradást okozva a solymári házban. A riasztó bekapcsolt, de bejelentés nem érkezett, így egy járőr ment ki a helyszínre, hogy meggyőződjön róla, mi volt a riasztás oka. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

Dr. Borbély Zoltán, a család jogi képviselője panaszt nyújtott be a Budakörnyéki Járási Ügyészségre, indítványozva, hogy a halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatti nyomozást tovább folytassák, és az érintett biztonsági cég helyszínen intézkedő munkatársait hallgassák ki gyanúsítottként.

Még ma is élhetne

Az ügyvéd szerint ha a vagyonőr a szakmai szabályokat betartva intézkedik, Babicsek Bernát még ma is élhetne. „Fel kellett volna ébresztenie őt, hogy kiderítse, miért csak az ő házában nincs áram, de tizenöt perc után elhagyta a helyszínt” – magyarázta.

A tavaly májusban benyújtott feljelentést a rendőrség előbb elutasította, ám az ügyészség a nyomozás folytatására kötelezte őket, amit most ismét megszüntettek. A színész szülei számára nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnának elhunyt fiukra, minden nap hiányolják.

„Egyre rosszabbul vagyunk. Nincs nap, hogy ne sírnánk, Bernát nagyon hiányzik (…) Mintha mindenki összeesküdött volna a fiunk ellen… Nem azt szeretnénk, ha bárki börtönbe kerülne, csak legalább ismerjék be, hogy a fiunk halála kapcsán valaki hibázott”

– mondta a megtört édesanya.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.