18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,19 Ft
Euró
395,67 Ft
Font
468,54 Ft
Bitcoin
62,150 $

Iskolája negatív értékelése miatt követett el öngyilkosságot egy igazgatónő

Az 53 éves Ruth Perry a readingi Caversham Általános Iskola igazgatója volt, januárban azonban önkezével vetett véget életének.

...svg content...Fotó: Unsplash/kyo azuma
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Independent jelentése szerint az elhunyt nő családja jelentette be, hogy az igazgatónő egy Ofsted-jelentésre várt (az Ofsted végzi az iskolák értékelését az Egyesült Királyságban – a szerk.), mely a lehető legalacsonyabb minősítést adta iskolájának.

Az 53 éves nő azután lett öngyilkos, hogy értesült arról, az Ofsted a korábbi kiválóról elégtelenre minősítette vissza az iskolát. Nővére, Julia Waters megosztotta, Perry „élete legrosszabb napját” élte át, miután az ellenőrök tavaly november 15-16-án felülvizsgálták az intézményt. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

Az ellenőrök által végzett munka minősége, valamint az azt követő drasztikus értékelés kapcsán azonban több kérdés is felmerült: az ellenőrök ugyanis láttak egy fiút, aki a Fortnite-ból mutatott be egy táncmozdulatot, ezt pedig úgy értékelték, mint ami „a gyermekek szexualizálásának bizonyítéka volt az iskolában”.

Ezek az ellenőrzések rendkívül szigorúak, és ez idő alatt az intézmények vezetői hivatalosan még saját családjukkal sem beszélhetnek. Az elhunyt igazgatónő testvére elárulta, ez az egyetlen ellenőrzés tönkretette a nő 32 éves hivatását, melynek következtében úgy határozott, véget vet életének.

Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.