18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Clouds
21 Budapest
Dollár
358,06 Ft
Euró
385,33 Ft
Font
437,87 Ft
Bitcoin
27,664 $

Iskolája negatív értékelése miatt követett el öngyilkosságot egy igazgatónő

Fotó: Unsplash/kyo azuma
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az 53 éves Ruth Perry a readingi Caversham Általános Iskola igazgatója volt, januárban azonban önkezével vetett véget életének.

Előzmény:

 

Az Independent jelentése szerint az elhunyt nő családja jelentette be, hogy az igazgatónő egy Ofsted-jelentésre várt (az Ofsted végzi az iskolák értékelését az Egyesült Királyságban – a szerk.), mely a lehető legalacsonyabb minősítést adta iskolájának.

Soron kívül Szuper újdonságokkal vár a Disney+ áprilisban

Az 53 éves nő azután lett öngyilkos, hogy értesült arról, az Ofsted a korábbi kiválóról elégtelenre minősítette vissza az iskolát. Nővére, Julia Waters megosztotta, Perry “élete legrosszabb napját” élte át, miután az ellenőrök tavaly november 15-16-án felülvizsgálták az intézményt.

Az ellenőrök által végzett munka minősége, valamint az azt követő drasztikus értékelés kapcsán azonban több kérdés is felmerült: az ellenőrök ugyanis láttak egy fiút, aki a Fortnite-ból mutatott be egy táncmozdulatot, ezt pedig úgy értékelték, mint ami “a gyermekek szexualizálásának bizonyítéka volt az iskolában”.

Ezek az ellenőrzések rendkívül szigorúak, és ez idő alatt az intézmények vezetői hivatalosan még saját családjukkal sem beszélhetnek. Az elhunyt igazgatónő testvére elárulta, ez az egyetlen ellenőrzés tönkretette a nő 32 éves hivatását, melynek következtében úgy határozott, véget vet életének.

Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.