Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,63 Ft
Euró
385,03 Ft
Font
452,64 Ft
Bitcoin
68,045 $

Egyre többen Izraelt gyanúsítják az iraki robbanással

Eddig összesen egy áldozata van az iraki robbanásnak, de még mindig sok a kérdőjel a detonáció kapcsán.

...svg content...Fotó: Iraki kurd, azaz pesmerga harcosok bemutatót tartanak Annegret Kramp-Karrenbauer német védelmi miniszter előtt a Kurdisztán tartomány fővárosa, Erbil közelében lévő Zeravani kiképzőtáborban, ahol német katonák a pesmerga harcosok kiképzését végzik 2019. augusztus 21-én. MTI/EPA/Gailan Hadzsi
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, robbanás történt egy iraki bázison, aminek kapcsán az USA tagadta, hogy köze lenne az akcióhoz. Irak már biztos benne, hogy a robbanás támadás eredménye volt, mely eddig egy halálos áldozatot követelt, nyolcan pedig megsebesültek, így később lehetnek még további halottak.

A kalsui bázison történt a robbanás szombaton, az éjszakai órákban. A Sky News azt írja, hogy a létesítményen belül robbant fel valami, aminek pontos körülményeit egyelőre nem erősítették meg. Egyes források szerint egy ismeretlen légicsapás vezetett a bázis felrobbanásához, addig az iraki hadsereg a robbanás előtt és alatt nem észlelt drónokat vagy vadászgépeket a légtérben. Soron kívül A Mi Hazánk politikusa halálosan megfenyegette Magyar Péter segítőjét

Külön bizottságot hoztak létre a történtek kivizsgálására, és úgy hírlik, jelentősek a feszültségek a térségben. Az USA gyakorlatilag elsőként tagadta, hogy köze lenne a robbanáshoz, addig széles körben úgy vélik, Izraelből indult az akció.

Az sem világos, hogy a legutóbbi incidensnek van-e köze az Irán és Izraeli közötti úgynevezett árnyékháborúhoz. A nyomozás végeztével Irak kormánya valószínűleg bejelentést fog tenni, amit reakció követhet.

Nagy bejelentés: 184 milliárd uniós forrás érkezett a tanárok és óvónők fizetésemeléséhez

Varga Mihály pénzügyminiszter jelentette be, hogy összesen 184 milliárd forint uniós forrás érkezett Magyarországra a tanárok és óvónők fizetésemeléséhez.