Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,69 Ft
Euró
393,73 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
66,506 $

Őrizetbe vették a diákok közé hajtott kamionost, háromnapos gyász hirdettek

Újabb információk láttak napvilágot az Irakban történt tragédiáról, aminek gyerekek az áldozatai.

Fotó: Unsplash/Levi Meir Clancy
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, hat diák életét vesztette és tizennégyen megsérültek, amikor egy hűtőkocsi hajtott közéjük Dél-Irakban. A bagdadi belügyminisztérium közlése szerint az incidens kedden történt Bászra kormányzóságban az al-Harta nevű település általános iskolájánál.

A teherautó sofőrje a fékrendszer meghibásodása miatt elvesztette a jármű feletti irányítást, ami ezt követően az út szélen haladó diákok közé hajtott. A beszámolók szerint a sérültek közül súlyos fejsérüléseik miatt több gyermek is válságos állapotban van. Soron kívül Négy családi házat ürítettek ki egy világháborús robbanóeszköz miatt Gödöllőn

Az INA hírügynökség szerint a sofőrt őrizetbe vették, Bászra kormányzóságban pedig háromnapos gyászt hirdettek az áldozatok emlékére, emellett Mohammed asz-Szudáni miniszterelnök elrendelte a baleset körülményeinek azonnali kivizsgálását.

Az Emberi Jogok Iraki Főbiztossága eközben arra figyelmeztetett hogy az utak rossz állapota, a forgalomjelző táblák hiánya és a közlekedésbiztonsági szabályok elhanyagolása vezetett tavaly több mint hétezer közúti balesethez Irakban.