Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,68 Ft
Euró
392,51 Ft
Font
457,89 Ft
Bitcoin
60,887 $

Elavulttá nyilvánította egyik legnépszerűbb iPhone-ját az Apple

Az Apple elavulttá nyilvánította az iPhone 6 Plus-t, ezzel korlátozva a hozzá kapcsolódó javítási szolgáltatásokat.

Fotó: Unsplash/Safarulla Kasmi
Mobil

Kiss László

Szerkesztő

Az Apple az iPhone 6 Plus-t is felvette az elavult termékek listájára, ami azt jelenti, hogy a vállalat és a hivatalos szervizszolgáltatók a továbbiakban nem kínálnak hardverjavítást a 2014-ben megjelent modellhez.

Az Apple rendszeresen frissíti a régi és elavult termékek listáját, hogy meghatározza a régebbi készülékek szerviz- és javítási jogosultságát. A vállalat irányelvei szerint egy termék akkor tekinthető elavultnak, ha hét év telt el az utolsó példány legyártása óta. Soron kívül Szentkirályi Alexandra: „Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából”

A fentiek értelmében az iPhone 6 Plus, amelynek gyártását 2016 szeptemberében szüntették meg, már az elavult kategóriába tartozik, ám kisebbik testvére, az iPhone 6 azonban még nem érte el az elavult státuszt, mivel a 6 Plus gyártásának megszüntetése után is megvásárolható maradt.

További változás, hogy a negyedik-generációs iPad mini bekerült az úgynevezett Vintage kategóriába. Az ide kerülő termékek ugyan már nem jogosultak szervizelésre az Apple kiskereskedelmi üzleteiben, ám a hivatalos javítóközpontok egészen addig nyújthatnak szervizszolgáltatást, amíg a terméket elavultnak nem nyilvánítják, vagy amíg az alkatrészek kellő mennyiségben rendelkezésre állnak.

Koruk ellenére az iPhone 6 és 6 Plus modellek az Apple történetének legkelendőbb iPhone-jai közé tartoztak. A vállalat a két modellből összesen 224 millió darabot értékesített, ami alig marad el a négy modellből álló, újabb iPhone 12-es termékcsalád 250 millió eladott darabjától.

Kiesett a Manchester City és az Arsenal a Bajnokok Ligájából

Az Arsenal már a rendes játékidőn belül kiesett a Bajnokok Ligájából a Bayern München ellen, addig a Manchester City és a Real Madrid hosszabbítást játszott.

Akár háromszor annyit is kereshet egy másodosztályú focista, mint az átlag magyar

Révész Bálint szerint jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ha pedig a csapat jól teljesít, erre különböző bónuszok is rájönnek.