Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

Kiderült, mi okozhatja az iPhone 15 Pro túlmelegedését?

Úgy tűnik, hogy több esetben is egyetlen bizonyos alkalmazás elindítása után kezdődik a felmelegedés.

Fotó: Unsplash/Dushawn Jovic
Mobil

Szabó Kata

Szerkesztő

A közösségi oldalakat valósággal elárasztották a felhasználók, akik túlmelegedési problémákról számoltak be az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max kapcsán, és mivel a vállalat nem nyilatkozott a témában, a felhasználók maguk kezdtek találgatásokba és nyomozásokba, hogy kiderítsék az okokat.

Az egyik ilyen legutóbbi nyomozást az iPhonedo YouTube-csatorna hajtotta végre, amely szerint a mobiltelefonok az Instagram alkalmazás miatt melegednek túl, míg egyes felhasználók azt állítják, hogy más konkrét alkalmazások is okozhatják ugyanezt a hatást. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

Egy gyors teszt során a csatornát üzemeltető Faruk egy iPhone 15 Pro Max és egy iPhone 14 Pro Maxon is elindította az Instagram alkalmazást, ami után mindkét telefon néhány perc alatt 27°C-ról 37,4°C-ra melegedett fel.

Az elméletet azonban más felhasználók, köztük az egyik legismertebb youtuber, Marques Brownlee beszámolói is alátámasztják. Ő azt állítja, hogy az iPhone 15 Pro tesztelésének első néhány napja alatt nem találkozott túlmelegedési problémákkal, még akkor sem, amikor a mobiltelefont napfényben használta.

Brownlee ugyanakkor arról számolt be, hogy egy repülős utazása során aktiválta a repülőgép üzemmódot, majd zenehallgatásba kezdett a Spotify-on, miközben az Instagramot böngészte. Érdekes módon ilyen körülmények között a készüléke percek alatt elkezdett túlmelegedni, így nem kizárt, hogy valóban az Instagram lehet az egyik gyenge pont a történetben.

„A készülék körülbelül öt perc alatt nagyon felforrósodik, és az akkumulátor 5%-át lemeríti, majd visszaáll a normál állapotba”, mondta.

Szélesebb körű probléma?

A felvetett elméletek közül az egyik az iOS 17-hez kapcsolódik, amely bár kevesebb mint két héten belül két frissítést is kapott, úgy tűnik, még mindig nincs optimalizálva az iPhone 15 Pro számára.

A felhasználók a közösségi médiában arról számoltak be, hogy a mobiltelefon túlzott felmelegedése akkor is jelentkezik, amikor videókat rögzítenek a kamerával, illetve amikor a FaceTime segítségével videohívásokat kezdeményeznek. Emellett többen állítják, hogy korábbi generációs telefonjaik – köztük az iPhone 14 Pro és az iPhone 13 Pro – is hasonló problémákat mutatnak az iOS 17-re történő frissítés után.

A jövő hét első felében esős időnk lesz, majd visszatérnek az éjszakai fagyok

Noha napsütésre van kilátás a jövő hét második felében, az éjszakai fagyok miatt didergősen indulnak majd a reggelek.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.

Megállapodott az EU a mesterséges intelligencia szabályozásáról

A cél az, hogy korlátokat szabjanak a generatív AI platformok korlátlan fejlődésének, és megakadályozzák a technológiával való visszaélést anélkül, hogy veszélyeztetnék az ágazat innovációit.