Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,612 $

Kiderült, mikor lesz nyilvános Tucker Carlson Vlagyimir Putyinnal készített interjúja

Az egész világsajtóban hatalmas port kavart, hogy az amerikai újságíró az orosz elnökkel készít interjút.

Fotó: MTI/EPA/AP pool/Alekszandr Zemljanyicsenko
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Tucker Carlson amerikai újságíró a hivatalos Instagram-oldalán jelentette be, hogy keleti parti idő szerint este 6 órakor érkezik nagyinterjúja Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Ez budapesti idő szerint éjfélt jelent, Moszkvában pedig hajnali kettőt, ám az interjúval kapcsolatban egyelőre nem sok részletet árult el – írja az Index.

Ugyanakkor azt leszögezte, hogy szerkesztetlenül tárja majd a nyilvánosság elé a beszélgetést, valamint kiemelte, szerinte a nyugati média félrevezeti a közönséget, és célja ennek elfojtása. „A médiájuk korrupt. Hazudnak az olvasóiknak és nézőiknek, és ezt többnyire mulasztással teszik” – fogalmazott. Majd azzal folytatta:

„Nem azért vagyunk itt, mert szeretjük Vlagyimir Putyint. Azért vagyunk itt, mert szeretjük az Egyesült Államokat, és azt akarjuk, hogy virágzó és szabad maradjon”. A lap szerint Carlson az Európai Unió törvényhozóinak célkeresztjébe kerülhet, és kemény büntetés elébe nézhet a közelgő interjú miatt, bár már többen is védelmükbe vették.

Többek között Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója és Elon Musk amerikai milliárdos is. De az Index cikkében azt is megjegyzi: az EU attól tart, hogy az újságíró rokonszenves beszélgetésre készül Putyinnal, mivel már régóta védelmezi az orosz politika egyes aspektusait. Urmas Paet európai parlamenti képviselő, volt észt külügyminiszter pedig arra hívta fel a figyelmet:

„Nem szabad elfelejteni, hogy Putyin nem csupán egy agresszor ország elnöke, hanem a Nemzetközi Büntetőbíróság is elfogatóparancsot adott ki ellene, valamint népirtással és háborús bűnökkel vádolják”. Carlson egyébként korábban Orbán Viktor miniszterelnökkel is interjút készített, amelynek során többek között Donald Trump volt amerikai elnök neve is felmerült.