Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
64,039 $

Egymás után 11-szer nem volt hajlandó válaszolni egy kérdésre, kirúgták az interjúról a miniszert

Miután a kormány egyik minisztere egymás után 11 alkalommal terelt, egyszerűen kirúgták az interjúról.

Fotó: EPA/ANDY RAIN
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Metro jelentése szerint Michael Tomlinson brit illegális migrációs minisztert Nick Ferrari LBC műsorában faggatták Lee Anderson iszlámellenességéről, csakhogy ő egyetlen alkalommal sem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, melyet végül 11-szer is feltett neki az interjúztató a témában.

Lee Anderson brit politikust azt követően függesztették fel, hogy azt állította, Londont Sadiq Khan, London polgármesterének „iszlamista haverjai” irányítják. Az ügy nagy port kavart, főként azért, mert bár később Rishi Sunak miniszterelnök és más miniszterek is „helytelennek” minősítették e kijelentést, egyszer sem nevezték iszlamofóbnak. Soron kívül Illegális gyógyszerszállítmányt kapcsoltak le Békésben

Nick Ferrari összesen 11-szer kérdezte meg Tomlinsont, hogy meglátása szerint e megjegyzések iszlámgyűlölőek voltak-e, ám a politikus minden egyes alkalommal kitért a kérdés elől és nem adott egyenes választ. A nem mindennapi adás a következőképpen zajlott az első kérdés után:

Tomlinson: „Tisztelettel, úgy gondolom, amit Lee mondott, az helytelen volt, és annak eredményeképpen, amit mondott, felfüggesztették.”

Nick: „Mi volt az a konkrét dolog, ami miatt felfüggesztették? Egyetértünk abban, hogy helytelen, de miért volt helytelen?”

Tomlinson: „Nick, helytelen volt… amit mondott, helytelen volt.”

Nick: „Igen, de miért volt helytelen, erre próbálok rájönni.”

Tomlinson: „Nem volt helyénvaló, Nick, mert amit mondott” – ezen a ponton Nick félbeszakította és azt kérdezte:

„Próbáljuk meg másképp, iszlámellenes volt?”

Tomlinson: „Amit mondott, az helytelen volt.”

Nick ekkor tulajdonképpen megszakította az interjút, az „elég legyen már” felkiáltással, majd véget is vetett a sehová sem vezető interjúnak a következő mondattal:

„Michael Tomlinson az illegális migrációért felelős államtitkár, aki képtelen válaszolni egy kérdésre.”

Zidane is nemet mondhat a Bayern Münchennek, a Manchester United edzője lehet

Zinedine Zidane-ról is lemaradhat a Bayern München, miután a hírek szerint a francia legenda szívesebben ülne le a Manchester United kispadjára, ahol Erik Ten Hagot válthatja.