Dollár
390,90 Ft
Euró
408,35 Ft
Font
472,37 Ft
Bitcoin
16,224 $

Véletlenül kiszivárogtak az Intel Arc csúcskategóriás videókártyáinak részletei

Intel
not image

Kulcsár Péter

2022. április 4. - 16:55

Érdekes részletekre derült fény az Intel Arc Control bemutató videója során.

Az Intel nemrégiben közzétett egy videót, amelyben demonstrálta a dedikált videókártyák támogatására bevezetni kívánt Arc Control szoftver funkcióit, az ízelítő pikantériáját viszont az adta, hogy a bemutató során néhány másodperc erejéig egy eddig ismeretlen asztali GPU specifikációi is felsejlettek – szúrta ki a 3DCenter.

Soron kívül Itt vannak a részletek az Erste négynapos bankszünnapjairól

A portál képernyőképen rögzítette a videóban azt a pillanatot, amikor látni lehetett az Intel csúcskategóriás grafikus kártyájának bizonyos adatait, többek között a kihasználtságát, ami 99 százalékot mutatott, 2 250 MHz-es órajelen, 175 W teljesítmény mellett.

Ez a 175 W-os adat a GPU teljesítményét mutatja, nem pedig az alaplapét, ami azt jelenti, hogy egy 200 W fölötti tápegységet igénylő csúcsmodellel állunk szemben, ha a további alkatrészek energiafogyasztását is figyelembe vesszük.

Egy másik apró információ az 1 093 MHz-es VRAM órajel, ami 17,5 Gbps-nak felel meg, ami 256 bites busszélességgel 560 GB/másodperces memóriasebességet biztosítana.

Természetesen mindez csupán találgatás, hiszen a feltételezések egyetlen másodperc töredéke alatt elvégzett megfigyeléseken alapulnak. Elképzelhető, hogy pusztán maga a szoftver hibásodott meg egy pillanatra, és félrevezető információkat olvastak ki belőle; végső megerősítést valamikor május-június környékén kaphatunk, amikor hivatalosan is megjelennek majd az Intel első asztali GPU-i.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.