Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,290 $

Az Instagram hatalmas lépést tett, új funkciót vezetnek be a meztelen fotók ellen

Ezentúl egy új funkció fogja megakadályozni, hogy a kiskorúaknak küldött meztelen fotók ténylegesen megjelenjenek, ugyanis a rendszer küldés után automatikus elmossa majd a képet.

...svg content...Fotó: Unsplash/Brett Jordan
Smart

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Instagram globálisan bevezeti új funkcióját: az új biztonsági funkció automatikusan homályossá teszi majd a képeket az üzenetekben, így védve a kiskorúakat a visszaélésektől és a szexuálisan kizsákmányoló csalásoktól a platformon.

Az új funkció bevezetéséről csütörtökön számolt be az Instagram anyavállalata, a Meta, melynek közlése szerint a cél az, hogy elriassza a felhasználókat a meztelen fotók küldésétől. Az új funkció alapértelmezettként lesz engedélyezve a tizenéves Instagram-felhasználók számára, akiket a fiókjukban előzetesen megadott születési adatok alapján azonosítanak.

Érdekesség, hogy a felnőtt felhasználóknak is lehetőségük van használni a funkciót, őket egy értesítés ösztönzi majd arra, hogy kapcsolják be azt. A Wall Street Journal értesülései szerint az új funkciót a következő hetekben fogják tesztelni, s a következő hónapokban várható a globális bevezetés.

A Meta szerint a funkció a készüléken történő gépi tanulást használja annak elemzésére, hogy az Instagram közvetlen üzenetküldő szolgáltatásán keresztül küldött kép tartalmaz-e meztelenséget. Fontos információ, hogy a vállalatnak nem lesz hozzáférése ezekhez a képekhez, hacsak nem jelentik be őket.

A funkció bekapcsolását követően azon Instagram-felhasználók, akik meztelen fotókat kapnak, egy üzenetet kapnak, melyben közlik velük, hogy ne érezzék magukat kényszerítve a válaszadásra, lehetőséget kínálva a küldő letiltására és jelentésére.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.

Élőben adja a tv a Real Madrid utolsó bajnoki meccsét

A Real Madrid bajnokként léphet pályára szombat este, amit élőben ad a televízió, majd jön a Dortmund elleni döntő a Bajnokok Ligájában.