Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,008 $

Így lehet majd ingyenesen készpénzt felvenni a postákon

Január 1-től jön az ingyenes készpénzfelvétel a postákon, ami nagy lehetősége jelent.

...svg content...Fotó: Balczó Barnabás, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója és Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója kezet fog, miután stratégiai partnerségi megállapodást írt alá nyíregyházi Posta Lottózó átadásán 2024. április 10-én. A két társaság húsz új Posta Lottózót nyit országszerte. MTI/Balázs Attila
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

2025-től mindenki számára biztosított lesz a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel, miközben a kormány jelentős összegeket csoportosít át egészségügyi és nemzetpolitikai célokra is.

A Magyar Közlöny legutóbbi számában jelent meg az a törvény, amely 2025. január 1-jétől lehetővé teszi a magyar állampolgárok számára, hogy havi kétszer ingyenesen vehessenek fel készpénzt a postahivatalokban is, az összeghatár 150 ezer forintig terjed. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

A Nemzetgazdasági Minisztérium által elfogadott módosító indítvány értelmében a harmadik felvételtől kezdve, illetve a 150 ezer forintot meghaladó összegek esetén díjakat kell fizetni.

További intézkedések

A legutóbbi számból kiderült az is, hogy a kormány 8,2 milliárd forintot csoportosított át a Központi Maradványelszámolási Alapból a Bethlen Gábor Alap számára, amely a nemzetpolitikai célok megvalósítását támogatja.

Az alap 1,44 milliárd forintot kap működési kiadásokra, 6,76 milliárd forintot pedig felhalmozási célokra. Az említetteken túl körülbelül 5 millió forintot is elkülönítettek a BGA működésének további támogatására, írja a Pénzcentrum.

Az egészségügy terén is jelentős döntések születtek, ugyanis a gyógyító-megelőző ellátásokra szánt keretösszeget Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával 63 milliárd 439 millió 700 ezer forinttal növelték. Az összeg az Egészségbiztosítási Alapon belül kerül felhasználásra, hogy támogassa a fekvőbeteg-ellátó intézményeket az év hátralévő részében szükséges finanszírozásban.

Bajnok a Manchester City, ismét lemaradt az aranyéremről az Arsenal

Az Arsenal közel lehetetlen helyzetből várhatta az angol bajnokság utolsó fordulóját, aminek a Manchester City volt a legnagyobb esélyese.

Győzelemmel köszöntek el Szoboszlaiék Klopptól a Liverpoolnál

A Liverpool számára már az utolsó forduló előtt eldőlt, hogy a harmadik helyen fejezik be a szezont, de nem volt mindegy, milyen hangulatban köszönnek el Jürgen Klopptól.