Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,338 $

Ingyenes látásellenőrzés és szaktanácsadás indul októberben

Ebben a hónapban még a szemüeg-ellenőrzés is ingyenes lesz az optikákban.

Fotó: Unsplash/Amanda Dalbjörn
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Október a látás hónapja, díjmentes látásellenőrzést, szaktanácsadást és szemüveg-ellenőrzést kínálnak az optikák – közölte a Magyar Optikus és Optometrista Szövetség hétfőn az MTI-vel.

Azt írták: a már 19. éve megrendezett kampányban október 1. és 31. között az optikák országszerte több mint 300 vizsgálati ponton várják a látásellenőrzésre jelentkezőket. Kiemelték, hogy a lehetőség nemcsak azoknak fontos, akik szemüveget készülnek vásárolni, mivel a meglévő szemüvegeket is egész hónapban térítésmentesen ellenőrzik a szakemberek, akik a viseléssel, tisztítással, lencsecserével kapcsolatban is szívesen adnak tanácsokat. Soron kívül Az év végére 5000 fogyatékossággal élő ember lakhat kis lakásokban

A javaslatokat érdemes megfogadni, mert a nem megfelelő szemüveg hordása könnyen fáradékonyságot, fejfájásos panaszokat, általános rossz közérzetet okozhat – tették hozzá. Hangsúlyozták, hogy a vezetésnél pedig „életbevágóan fontos, hogy tisztán érzékeljük a környezetünket”.

Az idei kampány újdonsága a myopiakontroll-tanácsadás – írták, megemlítve, hogy kutatások igazolják: a rövidlátás gyakorisága, és annak súlyossága meredeken emelkedik a gyermekeknél, fiataloknál. A rövidlátás gyors erősödése kedvezőtlen hatással van a gyermekek életminőségére, iskolai és sportteljesítményére – jelezték.

Felhívták a figyelmet arra: a szülők sokat tehetnek, hogy lassítsák gyermekük látásromlásának ütemét. A látás hónapja kampányban részt vevő optikák listája megtalálható az Október a látás hónapja (latashonapja.hu) weboldalon.

(MTI)

Ancelotti elmondta, műtik-e Bellingham kificamodott vállát

A Real Madrid menedzsere, Carlo Ancelotti helyzetjelentést adott a még november elején vállficamot szenvedő Jude Bellingham állapotáról.