Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,39 Ft
Euró
396,17 Ft
Font
468,63 Ft
Bitcoin
65,567 $

Ingyen adományozta el, most milliókat fizetnének egy 21 éves Xboxért

Egy igazi ritkaság kerül kalapács alá, a gyűjtők már dörzsölik a tenyerüket.

...svg content...Fotó: unsplash | illusztráció
Konzol/Videójátékok

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Akár négymillió forintnak megfelelő fontot is fizethetnek azért a működőképes Xboxért, amit valaki ingyen adományozott a Brit Szív Alapítványnak. Az első generációs konzol egyike a valaha gyártott legritkább Xboxoknak.

A 2003-as Pepsi Hulk kivitelből összesen 36 darab készült, és soha nem kerültek forgalomba, ugyanis az abban az évben a mozikba kerülő Hulk című mozifilm promóciós nyereményei voltak – számolt be róla a Cybernews. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Az alig három tucatnyi Xbox ma már jóval többet ér, mint annak idején, ebből pedig az egyik valahol Oxfordban porosodott egy polcon, míg végül az alapítványhoz nem került. A legnagyobb rajongók ráadásul úgy vélik, hogy idővel még a mostaninál is magasabb összeget ér majd.

Egy 2020-ban eladósorba került darabért kereken tízezer dollárt kértek az Ebay-en, a legtöbb gyűjtő azonban semmi pénzért nem szabadulna meg tőle. Most valaki mégis megszerezhet egyet, hiszen az alapítvány árverésre bocsátja.

Az alapítvány közleménye szerint a ritka Xbox eladásából befolyó összeget a szív- és keringési betegségekkel kapcsolatos kutatások finanszírozására fordítják. A konzolra egészen június 15-ig lehet majd licitálni a szervezet Ebay-oldalán.