Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,29 Ft
Bitcoin
27,124 $

Az indonéz raktártűz halálos áldozatainak száma 33-ra emelkedett

Fotó: MTI/AP/Dita Alangkara
Ázsia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Indonéziában, egy üzemanyagraktárban keletkezett tűz halálos áldozatainak száma a helyi egészségügyi tisztviselők közlése szerint 33-ra emelkedett.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Pertamina állami energetikai vállalat által üzemeltetett indonéziai üzemanyagraktárban március 3-án hatalmas tűz alakult ki, mely átterjedt a közeli lakónegyedre is, több lakóházat lakhatatlanná tett, és több autó is megsemmisült a lángok miatt.

Soron kívül Most emeltek vádat egy férfi ellen, aki 2013-ban megerőszakolt egy 17 éves lányt

A CNA arról számolt be, hogy a helyi egészségügyi tisztviselők közlése szerint a hónap elején történt tűzvész halálos áldozatainak száma 33-ra emelkedett, miközben közel egy tucatnyi kritikus állapotban lévő áldozatot kezelnek a kórházakban.

Magas rangú tisztviselők az indonéziai energetikai létesítmények ellenőrzésére szólítottak fel a tűzvész után, mely a fővárosban, Jakartában található raktárban pusztított. A jakartai egészségügyi ügynökség szóvivője, Luigi – akinek sok indonézhez hasonlóan csak egy neve van – megosztotta:

„A mai napig összesen 33 ember halt meg, 11-et pedig még mindig kezelnek. Az intenzív osztályon vannak, állapotuk súlyos.”

A robbanás másnapján a hatóságok 18 halálos áldozatról számoltak be. A tűz kitörésekor több ezer embert kellett evakuálni, noha a helyi katasztrófavédelem közlése szerint azóta minden evakuált elhagyta az ideiglenes menedékhelyet.