Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,310 $

Már 28 halottja van az indiai játéktermi tűznek, köztük 9 gyerekkel

Már közel 30 áldozata van annak a tűzesetnek, ami egy indiai játékteremben történt, a halottak között gyerekek is vannak.

...svg content...Fotó: EPA/CHIRAG CHOTALIYA
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Korábban már beszámoltunk az indiai tűzesetről, melynek körülményeit továbbra is vizsgálják. A tűzoltók legutóbbi közleménye szerint egyelőre nem tudták megállapítani a hatalmas tűz okát, ami sok emberrel végzett a játékteremben, köztük fiatalokkal, gyerekekkel, akiken nem tudtak segíteni.

Eddig 28 ember halálát erősítették meg, köztük 9 gyerekkel, akik életüket vesztették a tűzben, mely szombaton tört ki gudzsaráti Rajkot egyik játéktermében. Hatalmas erővel zajlanak a kutatások és a nyomozások, melynek végén több felelőse is lehet a tömegtragédiának. Miután a holttestek egy része a felismerhetetlenségi elszenesedett, csak DNS-minták segítségével tudják azonosítani az áldozatokat.

Az NDTV azt írja, a tűzesetet vizsgáló különleges nyomozócsoportot felszólították, hogy 72 órán belül tegyenek bejelentést, annak ellenére, hogy a mentési munkálatok még ma is folytatódnak a helyszínen. Harsh Sanghvi gudzsaráti belügyminiszter már megbeszélést tartott a speciális szakemberekkel az ügyben vasárnap hajnalban, és többek között a játékterem építéséért felelős osztályokat is vizsgálat alá helyezték.

Rögtön a tűzeset után őrizetbe vették a játékterem tulajdonosát és menedzserét. A tragédia miatt a helyi rendőrség arra utasította a magas rangú tiszteket, hogy vizsgálják meg az állam összes játéktermét, és zárják be azokat, amik tűzvédelmi engedély nélkül üzemelnek. Egyelőre arról sincs információ, rendelkezett-e ilyen engedéllyel a lángokba borult játékterem.